fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRast cijena proizvođača industrijskih proizvoda

Rast cijena proizvođača industrijskih proizvoda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na isti period 2020. porasle su 2,6 odsto, pokazuju podaci Monstata.

“U poređenju sa četvrtim kvartalom 2020. godine, sektor vađenje ruda i kamena bilježi rast od 0,7 odsto, a sektor prerađivačka industrija 4,8 odsto”, navodi se u saopštenju.

Cijene u sektoru snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija u prosjeku ostale nepromijenjene, odnosno ostale su na nivou cijena iz četvrtog kvartala 2020. godine.

“Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na treći kvartal iste godine bilježe rast od 2,5 odsto”, rekli su iz Monstata.

U poređenju sa trećim kvartalom prošle godine, sektor vađenje ruda i kamena bilježi rast od 7,8 odsto, sektor prerađivačka industrija bilježi rast od 2,2 odsto, dok su cijene u sektoru snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija u prosjeku ostale nepromijenjene, odnosno ostale su na nivou cijena iz trećeg kvartala prošle godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije