fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRaspisan oglas za izdavanje Oboda

Raspisan oglas za izdavanje Oboda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prijestonica Cetinje pozvala je sve zainteresovane da se do 2. decembra prijave na javni poziv za davanje u zakup na 30 godina nepokretnosti nekadašnjeg Oboda, koji je kupila novcem iz ovogodišnjeg Programa razvoja grada.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju pojedinci, preduzeća i konzorcijumi.

Ponude, koje se predaju u Građanskom birou Prijestonice, otvoriće 9. decembra Tenderska komisija.

Iz Prijestonice Cetinje je saopšteno da minimalna mjesečna cijena zakupa nepokretnosti iznosi 55 hiljada EUR sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost (PDV).

„Zakup se plaća u dvije jednake polugodišnje rate – prva najkasnije do 30. juna, a druga najkasnije do 31. decembra za tekuću godinu zakupa“, navodi se u saopštenju.

Da bi ispunio uslove uslove zakupa, ponuđač mora imati biznis plan, odnosno investicioni program koji nedvosmisleno pokazuje izdvajanje na račun Prijestonice minimum deset odsto od ostvarenog godišnjeg neto profita.

„Punuđač bi u biznis planu, odnosno investicionom programu trebalo da pokaže investiciono ulaganje od minimum deset miliona EUR za period od dvije i po godine od zaključivanja ugovora, u adaptaciju i/ili rekonstrukciju postojećih nepokretnosti i opremanje“, navodi se u oglasu.

Ponuđač bi trebalo i da otvori minimum 100 novih radnih mjesta u periodu od dvije i po godine od zaključivanja ugovora.

„Učesnik na tenderu mora imati godišnji poslovni prihod od minimum 30 miliona EUR za posljednje tri godine i dostaviti bezuslovnu bankarsku garanciju za dobro izvršenje posla, naplativu na prvi poziv u korist Prijestonice, u iznosu od tri odsto planirane investicije za dvije i po godine“, dodaje se u saopštenju.

Učesnici na javnom pozivu su dužni da uz ponudu dostave dokaz o uplati depozita u iznosu od 100 hiljada EUR. Rok za povraćaj depozita učesnicima kojima nijesu prihvaćene ponude je 90 dana od dana raspisivanja tendera.

Najčitanije

Jelić na čelu sekcije Evropskog suda za ljudska prava

Podgorica, (MINA) - Sutkinja Evropskog suda za ljudska prava (ESLJP) u Strazburu Ivana Jelić...