fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRadnici MA potražuju skoro 13 miliona EUR

Radnici MA potražuju skoro 13 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Radnici Montenegro Airlinesa (MA) u stečaju, godinu nakon što su avioni kompanije prizemljeni, potražuju ukupno oko 13 miliona EUR bruto za isplatu sedam zarada koje im se duguju, povezivanje radnog staža i otpremnine.

Jedan od angažovanih radnika kompanije u stečaju, Miljan Perović, rekao je da su se okupili na godišnjicu prizemljenja flote kako bi javnost podsjetili da je MA i dalje živ, piše Dan.

„MA je uspio da sačuva sve resurse i imovinu, uprkos pritiscima i opstrukcijama Vlade, posebno ministara kapitalnih investicija, ekonomskog razvoja i finansija, Mladena Bojanića, Jakova Milatovića i Milojka Spajića, kao i državnog sekretara Zorana Radunovića. Podsjećamo na skrnavljenje logoa, zatvaranje poslovnica i Foker koji leži u hangaru, dok ToMontenegro održava avione po bijelom svijetu“, kazao je Perović.

On je dodao da radnici MA i dalje traže sastanak s Vladom.

„U martu smo Vladi poslali sedam zahtjeva da se sastanemo, koji se tiču zarada, povezivanja radnog staža i kvalitetnog socijalnog programa za sve koji ne nađu zaposlenje u novoj kompaniji. Podnijećemo i krivičnu prijavu protiv organizovane grupe za nanošenje štete MA, ali o tome će javnost biti obaviještena blagovremeno“, rekao je Perović.

Zaposlena u MA, Nela Marković, saopštila je da je na dan otvaranja stečajnog postupka u radnom odnosu bilo 373 zaposlenih.

„Za taj broj zaposlenih izvršen je obračun mjesečnih zarada, povezivanje doprinosa i socijalnog osiguranja od 2017. godine, i obračunata pripadajuća otpremnina. Ukupna potraživanja iznose oko 13 miliona EUR, od čega bi u budžet bilo vraćeno više od šest miliona, a u taj iznos uračunate su i otpremnine“, navela je Marković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije