fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRadnici Livnice strahuju od otkaza

Radnici Livnice strahuju od otkaza

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Radnici Livnice u preduzeću Uniprom KAP, njih 28 strahuju da će ostati bez posla, pa su Uniju slobodnih sindikata (USSCG) obavijestili da se taj pogon gasi.

„Očekuje se da će ubrzo radnicima Livnice biti postavljen ultimatum: ili da uzmu otpremninu i napuste KAP ili da pređu u drugu fabriku i budu angažovani peko agencije za posredovanje u zapošljavanju“, rekli su Vijestima iz USSCG.

Vlasnik Uniproma, Veselin Pejović, tvrdi da radnici Livnice KAP neće ostati bez posla ukoliko ne žele taj odlazak.

On je, međutim, nagovijestio da će u slučaju privremenog zastoja u tom pogonu radnici biti raspoređeni u druge dvije modernizovane fabrike unutar KAP-a, a tvrdi da bi to radili bez posredovanja agencije.

„Livnica je remontovana, a procijenićemo da li nam se na tržištu više isplati da prodajemo T-ingote ili bilete čija je probna proizvodnja počela“, kazao je Pejović Vijestima.

Stečaj je u Kombinatu aluminijuma, kojim su rukovodile ruske kompanije biznismena Olega Deripaske, pokrenula država u julu 2013. godine, a nakon tendera je njegovom imovinom i aluminijumskom proizvodnjom od sredine jula 2014. gazduje Uniprom KAP.

Najčitanije