fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRaditi na uklanjanju stigme koja je na privatnicima

Raditi na uklanjanju stigme koja je na privatnicima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Privatni sektor je izložen brojnim kritikama, a posebno profitabilne kompanije, saopštio je jedan od vlasnika preduzeća Donator, Zoran Bulatović i dodao da treba raditi na tome da se ukloni stigma koja je na privatnicima.

“Kod nas je privatni sektor izložen brojnim kritikama, a posebno profitabilne kompanije. To nije patriotski, jer patriotizam je plaćanje poreza i poštovanje firmi koje doprinose punjenju budžeta i takav odnos se mora se promijeniti”, rekao je Bulatović, čija je kompanija dobitnik Nagrade Privredne komore (PKCG) za uspješno poslovanje u kategoriji sreednjih i velikih privrednih društava.

On je, prilikom posjete predsjednice PKCG, Nine Drakić, kazao da profit koji je pokretač privatnog sektora omogućava napredak države.

“U svim zemljama su privatnici ponos države i ona iza njih stoji”, ocijenio je Bulatović, naglašavajući važnu ulogu Komore u tom nastojanju.

Kompanija Donator je, kako je saopšteno iz PKCG, dobitnica Nagrade Privredne komore za uspješno poslovanje u kategoriji srednjih i velikih privrednih društava. Riječ je o privrednom subjektu koji uspješno radi već više od tri decenije.

Kompanija posjeduje, između ostalog, dva lanca maloprodajnih objekata Kids’Land i OVS Kids, zastupa i distribuira preko 20 vrhunskih svjetskih brendova, a zapošljava više od 300 radnika.

Drakić je kazala da ta nagrada ima poseban značaj jer je ostvarena u kategoriji srednjih i velikih preduzeća.

“Čestitam vam na svemu što radite već 31 godinu. Ovaj sastanak predstavlja priliku da se bliže upoznamo sa radom vaše kompanije, ali i sa izazovima koje ćemo nastojati da riješimo kroz komunikaciju sa donosiocima odluka”, rekla je Drakić.

Sagovornici su se saglasili da su među najvećim izazovima nedostaci kadra, planske dokumentacije, podsticaja na lokalnom i državnom nivou, zatim nelojalna konkurencija, ali i nedovoljno razumijevanje značaja privatnog sektora u javnosti.

Jedan od vlasnika Donatora, Dragan Janjević bliže je predstavio kompaniju i njen istorijat od skromnih početaka do liderske pozicije na tržištu.

Tokom razgovora bilo je riječi i o neophodnosti suzbijanja sive ekonomije i nelojalne konkurencije, kao i uspostavljanja strože poreske discipline.

Nakon sastanka u logističkom centru kompanije Donator, u naselju Kuće Rakića, predstavnici Komore i njihovi domaćini obišli su Kids’Land Megastore na Zabjelu.

U razgovorima su učestvovali i potpredsjednik PKCG, Nikola Vujović i sekretarka Odbora udruženja trgovine, Milica Lazarević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Akademcu pet medalja u Nišu

Podgorica, (MINA) – Tekvondo klub Akademac nastup na tradicionalnom međunarodnom turniru Asteriks kup u...