fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPut Pljevlja - Metaljka polovinom naredne godine

Put Pljevlja – Metaljka polovinom naredne godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Regionalni put Pljevlja – Metaljka, koji je na granici sa Bosnom i Hercegovinom (BiH), trebalo bi da bude završen polovinom naredne godine, a vrijednost radova iznosi 12 miliona EUR, saopšteno je iz Vlade.

Na Twitter nalogu Vlade navodi se da se i u Pljevljima, kao i u mnogim crnogorskim opštinama, grade i rekonstruišu putevi.

Radove, koje izvodi kompanija Crnagoraput, obišao je danas premijer Duško Marković.

„Radove vrijedne 12 miliona EUR izvodi Crnagoraput. Rok završetka prve faze od 16 kilometara je polovina naredne godine“, navodi se na Twitter nalogu Vlade.

Marković se u Pljevljima sastao sa rukovodstvom tog grada na čelu sa predsjednikom Opštine Igorom Golubovićem, kojem je čestitao na odličnoj saradnji sa Vladom i konsolidaciji javnih finansija.

Marković je, kak je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, najavio projekte rekonstrukcije svih puteva koji vode ka ovom gradu kako bi on bio lakše dostupan.

„Konsolidacija energetskog sektora daje velike benefite u strateškom smislu. Zato smo na dobrom putu da, sređujući Rudnik uglja i ekološkom revitalizacijom Termoelektrane, riješimo i najznačajnije pitanje u Pljevljima – a to je zagađenje. To će otvoriti oči i pogled cijelom gradu, ne samo u smislu čistoće već i u razvojnim perspektivama”, smatra Marković.

On je dodao da se i sa druge strane intenzivno stvaraju pretpostavke za bolju dostupnost Pljevalja.

“Rekonstruiše se put ka granici sa Bosnom i Hercegovinom, u pripremi je i druga faza projekta, započeli smo radove na rekonstrukciji puta ka Republici Srbiji, već je urađen dio ka Slijepač Mostu. Plan je da idemo i u ozbiljnu rekonstrukciju puta ka Đurđevića Tari”, rekao je Marković.

On je ocijenio da kada se to napravi, otvoriće Pljevlja prema okruženju i kvalitetno povezali taj grad unutar zemlje, učiniti ga dobrim i perspektivnim mjestom za život.

“U prilici smo da sve ovo pretvorimo u realnost“, kazao je Marković na sastanku.

On je pozdravio odlične rezultate lokalne vlasti na konsolidaciji javnih finansija kao ključnom uslovu za stvaranje nove vrijednosti i poboljšanja života građana.

„Nema nikakvih prilika za razvoj ako ne stabilizujete lokalne finansije odnosno opštinski bzudžet. Vi ste na tome napravili ozbiljan rezultat“, rekao je Marković.

Sastanku su prisustvovali ministarka ekonomije Dragica Sekulić, predsjednik Skupštine opštine Mervan Avdović, potpredsjednik Opštine Dragiša Sokić i glavni administrator Opštine Pljevlja Zoran Radošević.

Najčitanije