fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječna cijena stana u novogradnji 1,23 hiljade EUR

Prosječna cijena stana u novogradnji 1,23 hiljade EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu iznosila je 1,23 hiljade EUR i veća je 23,3 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazali su podaci Monstata.

“Prosječna cijena kvadrata stana u novogradnji u Crnoj Gori veća je 1,1 odsto u odnosu na prvi kvartal”, navodi se u saopštenju.

Statističari su naveli da prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, objasnili su iz Monstata.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u drugom kvartalu iznosila je 1,23 hiljade EUR.

“U primorskom regionu je iznosila skoro 1,3 hiljade EUR, u središnjem regionu 660 EUR, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 958 EUR”, precizira se u saopštenju.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u drugom kvartalu iznosila je 1,24 hiljade EUR, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 735 EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...