fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPromocija turističke ponude Crne Gore u Kini

Promocija turističke ponude Crne Gore u Kini

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO), u saradnji sa kompanijom Turkish Airlines i turističkom privredom, predstavlja crnogorsku turističku ponudu na sajmu turizma China International Tourism Industry Expo (CITIE), koji danas počinje u kineskom gradu Guandžo.

Iz NTO je saopšteno da je prvog dana sajma, u organizaciji Turkish Airlines-a održan Balkan roadshow, cjelodnevni program za kineske turoperatore i medije u okviru kojeg su se Crna Gora, Srbija i Bosna i Hercegovina predstavile kao atraktivne turističke destinacije za kineske turiste.

„Posjetioci su bili u prilici i da se informišu o aktuelnim avio linijama i viznim olakšicama za kineske turiste“, navodi se u saopštenju.

Takođe održana je i poslovna radionica za predstavnike turističke privrede, tokom koje je dodijeljen i sedmodnevni nagradni aranžman koji su obezbijedili hotel Regent Porto Montenegro i kompanija Turkish Airlines.

“Crna Gora posljednjih godina bilježi značajan rast kada je u pitanju turistički promet sa tržišta Kine. Tokom prošle godine Crnu Goru je posjetilo oko 43 hiljade kineskih turista, što je rast od 80 odsto u odnosu na 2017. godinu” rekli su iz NTO.

Trend rasta nastavljen je i ove godine budući da je do kraja juna Crnu Goru posjetilo oko 32 hiljade kineskih turista, što je preko 100 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

“Dobrim rezultatima, prije svega, doprinijeli su kvalitetna regionalna saradnja na planu promocije, vizne olakšice, dobra avio povezanost sa brojnim evropskim destinacijama, kao i unapređenje ponude hotela visoke kategorije”, naveli su iz NTO.

Guandžo je treći po veličini grad u Kini, nakon Šangaja i Pekinga sa 14 miliona stanovnika. Na sajmu CITIE koji okuplja veliki broj profesionalaca iz oblasti turizma, pored NTO, ponudu predstavljaju turističke agencije Montenegro Adventures, Montenegro Tourist Service, Grand Travel i Montenegro Escape Tours.

Sajam traje do nedjelje.

Najčitanije