fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPromet u oktobru 5,81 milion EUR

Promet u oktobru 5,81 milion EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ukupan promet na Montenegroberzi u oktobru je iznosio 5,81 milion EUR i bio je 884 odsto veći nego u septembru.

„U poređenju sa oktobrom prošle godine, promet je manji 22 odsto. Prosječan dnevni promet iznosio je 276,86 hiljada EUR, a veći dio, odnosno 96 odsto, ostvaren je na slobodnom tržištu“, navodi se u Biltenu Montenegroberze.

U oktobru je trgovano 21 dan i zaključeno je 118 transakcija. Od ukupnog broja transakcija, 52 odsto je zaključeno na berzanskom tržištu.

„Trgovinom akcijama 21 kompanije, ne uključujući akcije fondova i obveznice, ostvareno je 809,3 hiljade EUR prometa ili 14 odsto ukupnog i zaključeno je 111 transakcija“, dodaje se u Biltenu.

Trgovinom akcijama fondova sklopljena su četiri posla.

Oko 89 odsto od ukupnog prometa, ne uključujući akcije fondova i obveznice, ostvareno je trgovinom akcijama Poslovno logističkog centra Morača, Jugopetrola, Crnogorskog elektroprenosnog sistema, Crnogorskog Telekoma i Hipotekarne banke.

Najveći rast cijene u oktobru od 11 odsto, zabilježile su akcije kompanije HTP Ulcinjska rivijera. Dionice Vektra Boke zabilježile su u oktobru najveći pad vrijednosti, od 63 odsto.

Indeks MNSE10 pao je u oktobru 2,27 odsto i posljednjeg dana trgovanja imao je vrijednost od 777,23 poena. MONEX je zabilježio pad od 0,62 odsto na 11.244,66 boda.

Ukupna tržišna kapitalizacija akcija posljednjeg dana oktobra iznosila je 3,18 milijardi EUR i bila je 3,52 odsto manja u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije