fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRegionalno povezivanje može dati nemjerljive benefite u turizmu

Regionalno povezivanje može dati nemjerljive benefite u turizmu

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Regionalno povezivanje na relaciji Herceg Novi – Dubrovnik – Trebinje može dati nemjerljive benefite svim uključenim stranama, a posebno u turizmu, poručio je kandidat za odbornika sa liste Crno na bijelo – Može bokeški, Vuko Rmandić.

Rmandić, koji je i član Saveza građana CIVIS, kazao je da Herceg Novi, kao grad koji se nalazi na tromeđi država i graniči Crnu Goru sa Evropskom unijom (EU) ima nebrojane mogućnosti za razvoj turizma.

On je rekao da Herceg Novi, kao turistički i sigurno najljepši grad crnogorskog primorja, zaslužuje više ulaganja u turizam, kao jednu od pokretačkih osovina cjelokupne privrede na državnom nivou.

“Gledajući dalje i šire, Herceg Novi se nalazi na raskrsnici tri međunarodna aerodroma i u srcu Evrope, što daje mnogo potencijala u oblasti turizma. Uzimajući u obzir tradiciju grada, koji se pokazao i dokazao unutar oblasti obrazovanja pojedinih specijalizovanih vještina, on se može dodatno razvijati kao zdravstveni, kongresni i obrazovni centar”, naveo je Rmandić u saopštenju.

Prema njegovim rječima, potencijali Herceg Novog su nemjerljivi, a ima ih u oblasti ljetnjeg, zimskog i zdravstvenog turizma, kao i unutar visokobrendiranog hotelskog smještaja uz rastuće potrebe luksuznih plovećih hotela i velikih super jahti.

„Tu su i potencijali nautičkog turizma sa pripadajućim i već izgrađenim marinama i neophodnim servisom usluga koje svojom dopunom treba da omoguće i zimski boravak plovila u našim vodama”, poručio je Rmandić.

On je saopštio da je iseljavanje stanovništva, odnosno migracija iz manjih u veće sredine, problem koga nije pošteđen ni Herceg Novi.

Veliki gradovi, kako je kazao, nude i veće mogućnosti, ali se svi moraju potruditi da mladi ljudi u malim sredinama imaju razloga da ostanu i budu zadovoljni.

„S obzirom ma to da više nema velikih firmi u Herceg Novom, kao što su bile Jadransko brodogradilište, Prvoborac, Hotelsko turističko preduzeće (HTP) Boka, smatramo da mladim ljudima treba omogućiti lakše samozapošljavanje i pokretanje malih i srednjih biznisa, naročito u oblasti turizma”, zaključio je Rmandić.

Najčitanije