fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNastavljaju poslovanje pod imenom Adriatic banka

Nastavljaju poslovanje pod imenom Adriatic banka

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nova banka će, nakon uspješne promjene vlasništva, nastaviti poslovanje u Crnoj Gori pod imenom Adriatic banka.

Iz Adriatic banke su saopštili da brend i novi vizuelni identitet banke oslikava strategiju adekvatno strukturirane, sigurne i pouzdane institucije, koja će nastojati da izađe u susret savremenim težnjama klijenata.

“Adriatic banka će svoju vezu sa klijentom graditi na povjerenju, a novi brend i vizuelni identitet rezultat su procesa novog i značajno boljeg pozicioniranja i to kao banke okrenute klijentu”, navodi se u saopštenju.

Novu banku je kompanija Azmont Investment, koja gradi luksuzni rizort Portonovi, sredinom januara prodala američkom Adriatic Capital LLC-u.

Kupoprodajna blok transakcija je obavljena na Montenegroberzi.

Iz Adriatic banke su kazali da je namjera vlasnika da imenovanjem novog Odbora direktora i integrisanjem njihovog znanja i iskustva u strategiju poslovanja, stvori temelje ugledne, pouzdane i dobro kontrolisane profitabilne banke.

Odbor direktora će, kako su najavili, svojim dugogodišnjim iskustvom usredsrediti strategiju banke i uz pomoć domaćeg iskusnog menadžmenta staviti fokus na svoje klijente.

Predsjednik Odbora direktora, Fraser Marcus ima višedecenijsko radno iskustvo na visokim bankarskim pozicijama u Evropi i Americi.

Novi član Odbora direktora je i Đorđe Lukić, koji će obavljati funkciju glavnog izvršnog direktora Adriatic banke.

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...