fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrioritet Vlade vizija ravnomjernog regionalnog razvoja

Prioritet Vlade vizija ravnomjernog regionalnog razvoja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vizija ravnomjernog regionalnog razvoja države jedan je od prioriteta Vlade i Ministarstvo saobraćaja će u narednom periodu, u saradnji sa Upravom za saobraćaj intenzivirati podršku u predstojećem radu na projektima Opštine Petnjica, saopštila je resorna ministarka, Maja Vukićević.

Ona je sa saradnicima posjetila Opštinu Petnjica i tom prilikom u razgovoru sa predsjednikom opštine, Samirom Agovićem, prezentovala planove Ministarstva saobraćaja u dijelu izgradnje i rekonstrukcije državnih puteva na teritoriji Opštine Petnjica.

Na sastanku je bilo riječi o putnom pravcu Petnjica-Bioča, koji povezuje Petnjicu sa Bijelim Poljem i postojeći put preko Berana sa 54 kilometra skraćuje na 33 kilometra.

S obzirom na značaj ovog puta za građane Petnjice i razvoj ovog kraja, Uprava za saobraćaj će, tokom ovog mjeseca raspisati javni poziv za izbor izvođača radova, kako bi radovi na rekonstrukciji puta otpočeli početkom naredne godine.

Takođe, Vukićević je upoznala Agovića da je projekat sanacije klizišta Podvale, na putu Berane-Petnjica u fazi izbora izvođača radova, te se očekuje da i radovi na ovom projektu započnu početkom naredne godine.

U drugom dijelu razgovora je bilo govora o mehanizmima pojačanog investicionog održavanja putnih pravaca u ovom dijelu sjevera, te o statusu projekta sanacije klizišta Podvade na regionalnom putu Berane-Petnjica.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije