fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrikupili 25 milijardi putem obveznica

Prikupili 25 milijardi putem obveznica

Njujork, (MINA-BUSINESS) – Boeing je uspješno prikupio 25 milijardi USD putem obveznica, zbog čega mu za sada neće trebati državna pomoć kako bi se nosio s učincima novog koronavirusa.

Boeing je registrovao snažnu potražnju investitora na svom tržištu obveznica.

“Trenutno ne namjeravamo da tražimo dodatno finansiranje na tržištima kapitala niti kod vlade Sjedinjenih Američkih Država (SAD)”, saopštila je kompanija.

Grupa očekuje da će izdanje sedam različitih izdanja obveznica s rokom dospijeća od tri do 40 godina biti završeno do 4. maja. Vazduhoplovni div nije otkrio traženi interes, prenosi SEEbiz.

Boeing je ove sedmice objavio da je u prvom tromjesečju ostvario 641 milion USD gubitka, najavljujući i smanjenje radne snage od deset odsto. Kriza zabrinutosti, koja je počela prizemljivanjem aviona 737 max, produbila se globalnom pandemijom novog koronavirusa, koji je zaustavio vazduhoplovni promet širom svijeta.

S&P je u srijedu srezao rejtinga Boeinga, međutim taj rejting je i dalje na nivou relativno sigurnog ulaganja.

Američka vlada uključila je paket pomoći za Boeing u iznosu od 17 milijardi USD u paket koronavirusa od dvije milijarde USD koji je usvojila u martu. Vašington je do danas uputio kompanije da kažu kako žele vladin novac.

Najčitanije