fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPreko 66 hiljada posjetilaca uživalo u ljepotama NP Skadarsko jezero

Preko 66 hiljada posjetilaca uživalo u ljepotama NP Skadarsko jezero

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalni park (NP) Skadarsko jezero je od početka godine posjetilo preko 66 hiljada posjetilaca, što je 85 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period kada je ostvarena posjeta oko 35 hiljada turista.

Ovu statistiku prati i povećanje prihoda, koje je u poređenju sa prošlom godinom veće oko 130 odsto.

Turisti su, kako je saopšteno iz NPCG, najviše zainteresovani za krstarenje, kajakarenje, boravak na plažama, kao i posjete tvrđavama i manastirima, prenosi agencija CGNews.

Krstinja Ivanović iz NP Skadarsko jezero kazala je da je sezona ove godine veoma dobra i da tome u prilog govore i podaci prema kojima je značajno više turista nego prošle godine.

„Kada je naplata u pitanju i tu bilježimo rekordne rezultate i povećanje od preko 130 odsto više u odnosu na lani“, rekla je Ivanović.

Ovaj park najčešće posjećuju turisti iz Francuske, Izraela, Češke, Litvanije, Njemačke i Holandije, a očekuje se da struktura posjetilaca u susret špicu sezone bude i bogatija.

skadarsko
foto: Agencija CGNews

„Najveća atrakcija i najveće je interesovanje za krstaranje jezerom, a mislim da su ove godine i lokalni preduzetnici veoma zadovoljni. Na Skadarskom jezeru tek ulazimo u sezonu, koja će trajati još dva i po mjeseca. Očekujemo još veće interesovanje za aktivni odmor i boravak u prirodi, a rezultate sezone moći ćemo da vidimo u novembru“, objasnila je Ivanović.

Sjutra će na Virpazaru biti obilježen i Dan NP Skadarsko jezero. Svi zainteresovani mogu doći i uživati u obilasku parka, pješačenju, vožnji bicikala predviđenim stazama, kajakarenju, krstarenju, posmatranju ptica.

Posjetioci će imati priliku i da od lokalnih proizvođača kupe domaće proizvode i ručno rađene predmete na štanovima ispred Centra za posjetioce u Virpazaru. Kajake koji su u ponudi NP, posjetioci će moći da koriste besplatno, a zainteresovani se mogu prijaviti na broj 067 343 943.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Fudbalske lopte

Zeta bolja od Ibra nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Zete pobijedili su Ibar, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, rezultatom 5:3,...