fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPreduzećima potrebna podrška u marketingu i PR-u da se pripreme za tržišnu...

Preduzećima potrebna podrška u marketingu i PR-u da se pripreme za tržišnu utakmicu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Preduzećima je potrebna podrška u oblasti marketinga i PR-a, kao i znanje o pozicioniranju brenda, saopštila je izvršna direktorica Impact instituta Sanja Milosavljević i dodala da treba da koriste nove formate i stvaraju autentične sadržaje.

Milosavljević je na događaju Business circle/Biznis krug na temu PR u malim preduzećima – Trendovi za narednu godinu, kazala da je istraživanje koje je sprovela prošle godine pokazalo da je malim i srednjim preduzećima potrebna podrška po pitanju marketinga i PR-a.

“Kada svi govore o PR-u i marketingu to zvuči vrlo jednostavno, ali u praksi to i nije tako. Ljudima je potrebno znanje o pozicioniranju brenda, kako da komuniciraju s medijima i kako da se obrate institucijama”, kazala je Milosavljević.

Impact instutut je događaj, koji je bio namijenjen mladim preduzetnicima, organizovao u saradnji sa Unijom mladih preduzetnika. Cilj događaja je bio da informiše mlade preduzetnike, kako bi pronašli partnere i postigli bolje rezultate u poslovanju.

Milosavljević je saopštila da je jedan od problema malih i srednjih preduzeća pronalazak novih klijenata kao i potreba da umrežavanjem.

“Medije vide kao partnere, ali ne znaju kako da komuniciraju sa medijima”, rekla je Milosavljević.

Ona je navela da mala i srednja preduzeća moraju biti transparentna i autentična u radu sa medijima.

“Važno je da budu svjesni da su trenutno na tržištu novi formati kao što su video formati i podkasti, tako da mogu vrlo kreativno da razmišljaju i naprave nešto što je autentični sadržaj”, smatra Milosavljević.

Prema njenim riječima, preduzetnik, koliko god bio razvijen, mora da razmišlja o radu sa medijima na kvalitetniji način.

„Mladi preduzetnici treba da nauče na koji način da komuniciraju sa medijima, kako bi unaprijedili svoj biznis“, ocijenila je Milosavljević.

Ona je dodala da Impact institut pruža podršku mladim preduzetnicima u oblasti marketinga i PR-a, kao i u njihovom pozicioniranju na tržištu.

Milosavljević je položaj mladih preduzetnika u Crnoj Gori ocijenila kao tenzičan i dodala da postoji prostora da se izazovi pretvore u pobjede.

Predsjednik i osnivač Unije mladih preduzetnika, Uroš Bulatović, rekao je da je tom udruženju bitno umrežavanje i da se na događajima poput Business circle-a postižu najveći rezultati, zbog toga što ljudi pronađu kontakte u biznis sferi.

“Prepoznaju se ideje i mogućnosti za saradnju koje mi kao organizacija možda nikada ne bismo uspjeli da prepoznamo”, kazao je Bulatović.

Prema njegovim riječima, takvi događaji dovode do sinergetskog efekta što je bitno u poslovanju, vođenju organizacije i generalno u preduzetništvu.

Bulatović je, govoreći položaju mladih preduzetnika, ocijenio da ima prostora za poboljšanje. Zbog toga su, kako smatra, ovakvi događaji značajni, jer doprinose poslovanju više nego brojni projekti ili odluke.

“Mladi će razmijeniti iskustva i udružiće se u borbi na tržištu”, rekao je Bulatović.

On je naveo da mladi u Crnoj Gori imaju želju da uđu u biznis, ali da je otežavajuća okolnost što sistem nije okrenut ka mladoj osobi.

“Želimo to da promijenimo, da neko ko je mlad i ko se prvi put oprobava u biznisu, da ima drugačije uslove na tržištu, kako bi uspio da se izbori sa svim”, zaključio je Bulatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije