fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavnici Ministarstva kapitalnih investicija na EXPO Intertraffic u Amsterdamu

Predstavnici Ministarstva kapitalnih investicija na EXPO Intertraffic u Amsterdamu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Delegacija Ministarstva kapitalnih investicija, predvođena ministrom Mladenom Bojanićem, prisustvuje međunarodnom sajmu EXPO Intertraffic u Amsterdamu, koji je fokusiran na inovativna rješenja i najbolje prakse za ubrzavanje tranzicije mobilnosti.

Intertraffic Amsterdam, koji je počeo danas, se u proteklih 46 godina pokazao kao primarna platforma za sve profesionalce u saobraćajnoj tehnologiji širom svijeta. Nudi platformu za istraživanje 13 hala sa najnovijim trendovima, proizvodima i uslugama pod jednim krovom.

„Program Intertraffic-a je u potpunosti fokusiran na inovativna rješenja i najbolje prakse za ubrzavanje tranzicije mobilnosti. Konkretna rješenja za rastuće probleme pristupačnosti, bezbjednosti i klime biće podjeljena kroz različite formate kao što su interaktivne prezentacije, radionice, panel diskusije i debate“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Istaknute teme samita, koji traje do petka, su bezbjedno dijeljenje podataka, bezbjednija mobilnost sa vještačkom inteligencijom, korišćenje podataka za borbu protiv gužvi i podsticanje putnika, kreiranje novih uvida u saobraćaj, pametno upravljanje imovinom i optimizacija saobraćaja.

„Mnoge sesije će se fokusirati na uticaj na ponašanje prilikom putovanja, nove načine mobilnosti, integrisane usluge, primjere mobilnosti kao usluge koji se primenjuju u praksi, a sve sa ciljem da se obezbijedi alternativa korišćenju privatnog automobila i da se pomogne u smanjenju zagušenja, emisije CO2 i ograničenja u transportnim kapacitetima“, rekli su iz Ministarstva.

U ponudi je i niz radionica o uticajima Green Deal-a, višestrukoj upotrebi javnog prostora, interakciji između vozila i vozača, kreiranju sljedećih koraka u kooperativnoj automatizovanoj vožnji i raznim novim razvojima u bezbjednosti na putevima i izgradnji puteva.

Posjeta EXPO-u je organizovana u okviru projekta Tehnička podrška u jačanju kapaciteta i usklađivanju nacionalnog zakonodavstva sa EU legislativom u sektoru transporta, koji se finansira iz nacionalnog programa IPA CAP 2017.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Akademcu pet medalja u Nišu

Podgorica, (MINA) – Tekvondo klub Akademac nastup na tradicionalnom međunarodnom turniru Asteriks kup u...