fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavili način implementacije oznake Safe Travels

Predstavili način implementacije oznake Safe Travels

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstavila je na virtuelnom turističkom sajmu, Macedonian Travel Marketplace, način implementacije oznake Safe Travels u Crnoj Gori, kao primjer dobre prakse.

“U okviru prvog dana makedonskog turističkog sajma organizovana je panel diksusija, koja podrazumijeva uključivanje eksperata iz oblasti turizma na teme digitalnog marketinga, održivog turizma i implementacije međunarodne oznake za sigurna putovanja Safe Travels“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici NTO-a govorili su o koracima i uslovima za dobijanje oznake Safe Travels, te predstavili potencijalne benefite koje crnogorska privreda ima koristeći tu oznaku.

“Nakon panel diskusuje održan je niz sastanaka prijavljenih predstavnika turističkog sektora sa Balkana, među kojima su i predstavnici turističke privrede Crne Gore“, rekli su iz NTO.

Drugi dan događaja fokusiran je na online B2B sastanke turoperatora iz zemalja Zapadne Evrope i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) sa turoperatorima sa Balkana.

Sajamska manifestacija, Macedonian Travel Marketplace, namijenjena je privrednicima iz sektora turizma, a organizuj je Nacionalna asocijacija za incoming turizam Makedonije. Po prvi put je organizovana virtuelno, zbog okolnosti nastalih pandemijom COVID-19.

“Fokus je na rješavanju trenutnih izazova turizma koje je uvela globalna zdravstvena i ekonomska kriza i na tome kako iskoristiti mogućnosti koje donosi digitalna ekonomija. Glavni cilj događaja je pružanje realne slike u pogledu očekivanja, trendova i trenutnog stanja u industriji, ali i jačanja samopouzdanja zainteresovanih strana”, kazali su iz NTO.

Najčitanije