fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPozvali Stijovića da posjeti Zetu

Pozvali Stijovića da posjeti Zetu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Član Demokratskog fronta (DF) Zeta, Mihailo Asanović, pozvao je ministra ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića da posjeti taj kraj koji je, kako tvrdi, prepoznat po izuzetnoj poljoprivrednoj proizvodnji i može hraniti cijelu državu.

On je rekao da je prošlo osam mjeseci otkako je Stijović stupio na funkciju, a da se nijednom nije udostojio da posjeti Zetu, pri čemu je neke druge krajeve posjećivao čak i više puta.

“Nijesmo ni mi ministre Stijoviću gubavi, znamo i mi dočekati svakog ko nam u goste dođe, pri čemu ste vi bili, a i dalje ste, dobrodošao gost. Priznaćete i sami, do sada je trebalo bar deset puta da lično posjetite naš kraj”, poručio je Asanović.

Prema njegovim riječima, brojni poljoprivrednici s područja Zete danas su s pravom zabrinuti.

“Trebalo je već odavno da dođete da ih podstaknete, još na početku godine, da se bave još većom proizvodnjom. I da im pritom svima objasnite mnogo toga od vitalnog interesa – da li će moći da plasiraju svoje proizvode, da li ćete sačuvati poljoprivrednog proizvođača, da li ćete smanjiti uvoz proizvoda kojih imamo već dovoljno u Crnoj Gori, da li planirate da subvencionišete izvoz prekomjernih proizvoda, kolike će biti subvencije”, dodao je Asanović.

On je kazao da se “ne može biti ministar poljoprivrede samo iz fotelje”, i da je, ako ne Stijović, neko iz njegovog tima morao obići poljoprivredne proizvođače, porazgovarati sa njima i ukazati na prednosti, mane i nedostatke u procesu proizvodnje.

“Ovo je, u najmanju ruku, vaš nepošten odnos prema poljoprivrednim proizvođačima cijele Zete, kojih nije malih broj i koji u velikom dijelu participiraju u ukupnoj crnogorskoj proizvodnji voća i povrća”, poručio je Asanović.

On je rekao da se nada da će Stijović ubrzo posjetiti poljoprivredne proizvođače tog područja, i da će napraviti koristan sastanak dok nije kasno, jer ovih dana, kako je dodao, sazrijeva veliki broj kvalitetnih proizvoda na čitavom području Zete.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije