fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPovećan broj realizovanih projekata učiniće Crnu Goru atraktivnijom

Povećan broj realizovanih projekata učiniće Crnu Goru atraktivnijom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Povećan broj realizovanih projekata značiće atraktivniju Crnu Goru i jače veze u regionu, poručio je ministar kapitalnih investicija, Ervin Ibrahimović.

Ibrahimović je na sastanku sa ambasadorom Albanije u Crnoj Gori, Ridijem Kurtezijem, razgovarao o projektu elektrifikacije željezničke pruge Tuzi – Božaj, Jadransko – jonskom gasovodu, brzoj saobraćajnici, ali i ostalim projektima iz oblasti saobraćaja i energetike.

“Proevropski orjentisana reformska Vlada šalje snažnu poruku da na putu ka članstvu u Evropskoj uniji moramo demonstrirati složnost i efikasnost u radu, a da je politika promovisanja potencijala crnogorske privrede i privlačenja stranog kapitala nesumnjivo jedan od prioriteta u radu nove Vlade”, saopštio je Ibrahimović.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, dodao da je tradicionalno dobra saradnja administracija dvije zemalje samo još jedan od primjera dobrosusjedskih odnosa u regionu.

“Trenutna geopolitička situacija je jako izazovna, a mi smo svjesni važnosti intenziviranja aktivnosti u vezi sa ispunjavanjem završnih predpristupnih mjera koje su pred Crnom Gorom”, dodao je Ibrahimović.

Kurtezi je kazao da dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja, ali imaju puno zajedničkih ciljeva i tema za razgovor – EU aspiracije, saradnja u okviru zemalja Zapadnog Balkana, Transportna zajednica, saradnja na regionalnim projektima.

On je ukazao na veoma važan politički trenutak za Crnu Goru i za Vladu koja je primjer inkluzije i za koju očekuje da će imati uspjeha.

“Sagovornici su se složili da je od velikog značaja nastavak rada na projektima od regionalnog interesa, a da je završetak velikih infrastrukturnih projekata, kako u sektoru transporta tako i u sektoru energetike, nešto ka čemu će Ministarstvo na čijem je čelu Ibrahimović usmjeriti sve svoje raspoložive kapacitete”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije