fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisan Protokol druge sjednice Mješovite komisije

Potpisan Protokol druge sjednice Mješovite komisije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Protokol druge sjednice Mješovite komisije za ekonomsku saradnju između vlada Crne Gore i Azerbejdžan, potpisan je danas u Bakuu, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

“Protokolom su definisani konkretni modaliteti saradnje, u oblastima koje su prepoznate kao obostrano korisne, kao sto su trgovina, investicije, industrija, energetika, saobraćaj, turizam, zaštita životne sredine, poljoprivreda, nauka, prosvjeta, rad i socijalno staranje”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Iz Ministarstva su kazali da je druga sjednica Mješovite komisije za ekonomsku saradnju između vlada Crne Gore i Azerbejdžana održana prethodna dva dana u Bakuu, u okviru  bilateralne posjete crnogorskog premjera, Duška Markovića Azerbejdžanu.

Istim povodom organizovan je biznis forum  crnogorskih i azerbejdžanskih privrednika.

“Delegaciju Crne Gore je predvodila ministarka ekonomije Dragica Sekulić. Tokom održavanja Mješovite komisije, Sekulić se sastala sa kopredsjednikom komisije sa azerbejdžanske strane, Sahil Babayevim”, dodaje se u saopštenju.

Sekulić je, izražavajuci zadovoljstvo usled prisustva velikog broja azerbejdžanskih investicija u Crnoj Gori,  podsjetila da u narednom periodu treba raditi na istraživanju potencijala za povećanje nivoa robne razmjene, koji još nije na zavidnom nivou.

Sekulić je  pozdravila inicijativu kolega iz azerbejdžana da se u Crnoj Gori otvori azerbejdžanska trgovinska kuća.

Najčitanije