fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPorasle cijene industrijskih proizvoda iz uvoza

Porasle cijene industrijskih proizvoda iz uvoza

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Cijene industrijskih proizvoda iz uvoza u Crnoj Gori u četvrtom prošlogodišnjem kvartalu su u odnosu na isti period 2020. porasle 13 odsto, pokazuju podaci Monstata.

Statističari su kazali da, u poređenju sa četvrtim kvartalom 2020. godine, sektor vađenje ruda i kamena bilježi rast od 25,6 odsto, a prerađivačka industrija 13 odsto.

“Cijene industrijskih proizvoda iz uvoza u Crnoj Gori u posljednjem prošlogodišnjem kvartalu u odnosu na treći kvartal iste godine bilježe rast od 2,8 odsto”, navodi se u saopštenju.

Iz Monstata su rekli da, u poređenju sa trećim kvartalom prošle godine, sektor vađenje ruda i kamena raste 11,2 odsto, a prerađivačka industrija 2,8 odsto.

Statističari su kazali da su cijene proizvođača industrijskih proizvoda za izvoz u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na četvrti kvartal 2020. bilježe rast od 29 odsto.

“U poređenju sa četvrtim kvartalom 2020. godine, sektor vađenje ruda i kamena bilježi rast od 17,2 odsto, a prerađivačka industrija 31 odsto”, navodi se u saopštenju.

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda za izvoz u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na treći kvartal bilježe rast od 12,8 odsto.
“U poređenju sa trećim kvartalom prošle godine, sektor vađenje ruda i kamena raste 7,9 odsto, a prerađivačka industrija 13,6 odsto”, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije