fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPojednostavljene i skraćene procedure u sistemu javnih nabavki

Pojednostavljene i skraćene procedure u sistemu javnih nabavki

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Naručiocima u sistemu javnih nabavki od danas je omogućeno da, preko Elektronske platforme javnih nabavki (CEJN), provjere ispunjenosti obaveznih uslova za učešće preduzeća u postupcima javnih nabavki koji se odnose na izmirivanje obaveza po osnovu poreza i doprinosa.

Naime, u okviru CEJN platforme koja je operativna od 1. januara 2021. godine, realizovano je uspostavljanje elektronske veze Elektronskog sistema javnih nabavki sa sistemom Uprave prihoda i carina.

“Time je ostvaren važan cilj zacrtan strateškim dokumentima i datim preporukama Evropske komisije, a sve sa namjerom pojednostavljivanja procedura i poboljšanja efikasnosti sprovođenja postupaka javnih nabavki”, navodi se u saopštenju.

Na taj način će se, kako se dodaje, ubrzati postupak javne nabavke i ostvariti skraćenje trajanja samog postupka u dijelu provjere dokaza, u prosjeku za deset dana.

Ministarstvo finansija i Uprava prihoda i carina, nastaviće da u partnerskom duhu unapređuju procedure i posvećeno rade na uspostavljanju efikasnijeg funkcionisanja javnih politika iz okvira svojih nadležnosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije