fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodržano još 50 barskih preduzetnika sa ukupno 270 hiljada EUR

Podržano još 50 barskih preduzetnika sa ukupno 270 hiljada EUR

Bar, (MINA-BUSINESS) – Opština Bar donijela je odluku o odobravanju sredstava za podršku preduzetništvu za ovu godinu u ukupnom iznosu od 270 hiljada EUR, za realizaciju biznis ideja 50 barskih preduzetnika.

“Riječ je o najvećem iznosu sredstava i broju podržanih preduzetnika i preduzetnica po jednom javnom pozivu, od pokretanja ovih opštinskih intervencija”, saopšteno je iz Opštine.

Odluka je donijeta u skladu sa novim Programom podrške razvoju preduzetništva na teritoriji Opštine Bar za period od ove do 2026. godine kojim je, pored direktne finansijske podrške za projekte manje vrijednosti, predviđena i linija podrške za investicione projekte kroz koju se omogućava nabavka i ugradnja nove opreme, mašina, specijalizovanih mašina i uvođenje standardizacije.

“Shodno tome, na osnovu ovog javnog poziva, dodijeljena su sredstva u iznosu od 246 hiljada EUR za realizaciju 47 projekata manje vrijednosti, dok je za dva biznis plana veće vrijednosti opredijeljeno 24 hiljade EUR”, precizirali su iz Opštine.

Opština Bar je, kako su naveli njeni predstavnici, zaključno sa tim javnim pozivom, u prethodnom petogodišnjem periodu kumulativno plasirala gotovo 1,1 milion EUR bespovratnih grantova za podršku razvoju preduzetništva i ženskog preduzetništva.

“Time je potvrdila da je sistemsko unapređenje uslova za bavljenje preduzetništvom jedan od najznačajnih prioriteta lokalne uprave, koji se temelji na ideji da mali i srednji biznisi, podstičući inovacije, doprinose opštem ekonomskom rastu i razvoju lokalne ekonomije”, dodaje se u saopštenju.

Kroz lokalne programe podrške do sada je podstaknuta realizacija čak 236 biznis planova, što Opštinu Bar pozicionira kao lidera u generisanju novih strategija i kreiranju novih radnih mjesta u realnom sektoru.

Odluka o dodjeli sredstava dostupna je na zvaničnoj veb stranici Opštine, www.bar.me. Ugovore sa preduzetnicima, odnosno odgovornim osobama u kompanijama kojima je Komisija odobrila sredstva, zaključiće predsjednik Opštine Dušan Raičević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije