fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodrška mjerama IRF-a u promovisanju većeg učešća žena u procesima odlučivanja

Podrška mjerama IRF-a u promovisanju većeg učešća žena u procesima odlučivanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Bošnjačke stranke (BS), Ervin Ibrahimović, podržao je program Investiciono-razvojnog fonda Women on Boards (IRF) u promovisanju većeg učešća žena u procesima odlučivanja.

“Kao država imamo obavezu da radimo na stvaranju okruženja koje podstiče i podržava žene da preuzmu aktivniju ulogu u korporativnom svijetu. To uključuje podržavanje obrazovanja, mentorstva i programa za razvoj liderki, kao što je IRF-ov program Women on boards, kako bi se osiguralo da talentovane žene imaju priliku da dosegnu najviše pozicije u sferi ekonomskog odlučivanja”, rekao je Ibrahimović.

On je, izražavajući podršku programu razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja u Crnoj Gori Women on Boards, koji je pokrenuo IRF u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), kazao da žene čine temeljni stub našeg društva, te da imaju snažan potencijal da doprinesu ekonomskom rastu i razvoju naše zemlje.

Ibrahimović je rekao da je uvjeren da su inkluzivni i ravnopravni ekonomski okviri ključni za izgradnju održive i bogate budućnosti za sve nas.

„Podržavamo proaktivne mjere IRF-a koje u skladu s obavezujućim EU direktivama promovišu veće učešće žena u odlučivanju u odborima direktora velikih privatnih i javnih preduzeća. Njihova perspektiva, iskustvo i liderstvo su važni resursi za bolje strategije poslovanja, podsticanje inovacija i doprinos boljim poslovnim rezultatima“, rekao je Ibrahimović.

On je dodao da je posvećenost ekonomskom osnaživanju žena važan korak ka izgradnji bolje i ekonomski razvijenije Crne Gore koja koristi potencijal i talente svoje cjelokupne populacije.

U skladu sa tim, Ibrahimović je poručio da će BS podržati izmjene Zakona o privrednim društvima, koje za cilj imaju usklađivanje domaće legislative sa evropskom i poštovanje standarda koji usmjeravaju korporativne politike da funkcionišu u skladu sa konceptima održivog razvoja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Luka Virpazar i dalje samo na papiru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Ministarstvo saobraćaja i pomorstva za sada nema precizne rokove kada će...