fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPo treći put prodaju Robnu kuću

Po treći put prodaju Robnu kuću

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Direkcija za imovinu Glavnog grada raspisala je treći put tender za prodaju poslovne zgrade sa pripadajućim zemljištem u kojoj je nekada poslovalo preduzeće Robna kuća Beograd, na uglu ulica Slobode i Novaka Miloševa.

Za ove nepokretnosti Glavni grad traži 10,9 miliona EUR, kao i na dva prethodna javna poziva, kada nije bilo zainteresovanih za kupovinu, piše Dan.

Imovina koja se prodaje označena je kao katastarska parcela broj 3965 po načinu korišćenja zemljište uz vanprivrednu zgradu površine 117 kvadrata i poslovna zgrada u vanprivredi u osnovi površine 1,02 hiljade kvadrata i spratnosti 1PZ.

Zgrada se, kako je navedeno u javnom pozivu Direkcije, sastoji od poslovnih prostora u podrumu, prizemlju, kao i na prvom, drugom i trećem spratu.

Najpovoljniji ponuđač je dužan da sa Glavnim gradom zaključi ugovor o prodaji nepokretnosti, u roku od 15 dana od dana dostavljanja obavještenja o rezultatima tendera.

Naknada za nepokretnosti plaća se u šest jednakih mjesečnih rata. Porez na promet nepokretnosti i troškove zaključenja ugovora plaća kupac.

Ponude se predaju Direkciji zaključno sa 9. aprilom.

Glavni grad se 18 godina sporio sa begradskom firmom oko vlasništva nad objektom i zemljom, da bi u septembru 2019. godine ono pripalo lokalnoj samoupravi.

Najčitanije

vremenska prognoza

Vremenska prognoza:Danas promjenljivo oblačno

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. U...