fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPiloti očekuju brzo rješenje za MA

Piloti očekuju brzo rješenje za MA

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Piloti Montenegro Airlinesa (MA), Nikola Pavlićević i Dejan Popović, saopštili su da se nadaju da će se u narednim danima naći način za spašavanje kompanije i najavili da je za danas zakazan sastanak predstavnika zaposlenih sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Oni su u Jutarnjem program TVCG poručili da ulaganje u MA, u vrijeme pandemije, nije državna pomoć već spašavanje nacionalnog avio-prevoznika, prenosi portal RTCG.

“Niko ne priželjkuje da se preko noći 350 ljudi, u čiju se edukaciju ulagalo 25 godina, nađe na ulici i bez posla, a posebno u svjetlu činjenice da tržište rada u Crnoj Gori takvim ljudima ne nudi alternativu”, kazao je Popović i dodao da se nada da će se naći način za ozdravljenje kompanije.

On je saopštio da problema ima puno, na svim poljima, i da potpuno razumije novu Vladu.

“Našli su se u jednoj nezavidnoj situaciji, ali se iskreno nadam da se mogu pozvati na situaciju sa koronom i krizom koja opravdava ulaganje u MA, jer to nije državna pomoć već spašavanje kompanije”, dodao je Popović.

On je naveo da je, kao i svi ostali zaposleni, iz medija čuo informaciju o gašenju MA, koja kako je rekao, nije konačna.

“Ja lično, kao i svih 350 zaposlenih, smo najblaže rečeno zatečeni takvom odlukom. Smatramo da je donešena brzo i ishitreno, jer smo mišljenja da gašenje, zbog svega što je MA značio i znači Crnoj Gori, ne bi trebalo da bude opcija, jer MA zaslužuje da traje i postoji”, ocijenio je Popović.

On je rekao da strahuje da nove odluke znače gašenje vazduhoplovstva u Crnoj Gori, što znači da će sadašnji i budući piloti morati da traže radno mjesto van Crne Gore.

“Može se reći da se pilotskoj struci u Crnoj Gori ne piše dobro”, naveo je Popović i dodao da danas u svijetu nema nacionalne avio-kompanije kojoj države ne pomažu, posebno u svjetlu pandemije koronavirusa.

Pavlićević je saopštio da nijesu imali nikakve informacije od Vlade, ali ni od menadžmenta MA.

“Nadamo se da će danas da dođe do neke jasnije slike između radnika i predstavnika Vlade”, kazao je Pavlićević.

On je naveo da nemaju informacije o formiranju radne grupe koja će se baviti MA, kao i da nijesu pozvani da učestvuju u njenom radu.

“Nadam se da će danas doći do dogovora i odluke da dio radnika bude u radnoj grupi”, zaključio je Pavlićević.

Najčitanije