fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPet godina uspješnog poslovanja pod Addiko brendom

Pet godina uspješnog poslovanja pod Addiko brendom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Addiko banka se, tokom proteklih pet godina, pozicionirala kao digitalni predvodnik na crnogorskom bankarskom tržištu zahvaljujući efikasnom korišćenju novih tehnologija i procesu digitalne transformacije, u kombinaciji s vrijednim, stručnim i svestranim zaposlenima.

„S lansiranjem Addiko brenda, 11. jula 2016. godine, počela je izgradnja Addiko svijeta jasnog, jednostavnog i direktnog bankarstva“, navodi se u saopštenju.

Tokom pet godina uspješnog poslovanja, Addiko banka se pozicionirala kao netipična banka, stavljajući od prvog dana fokus na osnovne bankarske proizvode za građane i mala i srednja preduzeća, kao digitalni predvodnik na bankarskom tržištu Crne Gore, pouzdan partner i uzoran poslodavac.

„Proces je počeo 2016. godine kada je Addiko banka bila prva banka koja je uvela brze i jednostavne kredite, lansirala prvo chat bankarstvo putem Vibera na ovim prostorima, a zatim nastavila sa najnaprednijom i najbolje ocijenjenom mobilnom aplikacijom na tržištu Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Banka je i u kriznom periodu, kako se dodaje, ponudila nova digitalna rješenja i usluge kako bi klijentima omogućila nesmetan i brz pristup svojim bankarskim proizvodima i uslugama, što je bio dodatan doprinos ukupnom pozitivnom bilansu na kraju veoma izazovne prošle godine i pokazatelj predanosti, stručnosti i velikog angažovanja njenih zaposlenih.

„Poslovanje Addiko banke se vodilo neometano, čak i u vrijeme vanrednog stanja, a predstavljeni su i novi proizvodi, među kojima se posebno istakao mKredit, koji omogućava podnošenje zahtjeva, obradu i isplatu kredita putem mobilnog telefona bez odlaska u ekspozituru“, rekli su iz banke.

Glavni izvršni direktor Addiko banke, Christoph Schoen, kazao je da je srećan i ponosan na sve što su učinili u ovih pet godina i što se Addiko banka pokazala održivom i uspješnom sa dobrom perspektivom za dalje unapređenje u narednom periodu.

„Rezultati koje smo ostvarili su dokaz da naši klijenti prepoznaju našu posvećenost i zalaganje da budemo banka jasne i moderne strategije, čiji su efekat proizvodi i usluge za novo doba“, ocijenio je Schoen.

On je naveo da će nastupajuće godine donijeti nove izazove za sve učesnike na tržištu, ali da vjeruje da su odličan tim, jasna misija pružanja direktnog bankarstva i rastuća baza klijenata njihovi čvrsti temelji na kojima nastavljaju da grade Addiko priču i ostvaruju ciljeve.

Delegacija Addiko banke u četvrtak je bila u zvaničnoj posjeti Centralnoj banci (CBCG). Tom prilikom na sastanku je razgovarano o stanju i trendovima na bankarskom tržištu, sa posebnim osvrtom na poslovanje Addiko banke.

Predsjednik Uprave Addiko banke u Beču, Herbret Juranek, rekao je da mu je veliko zadovoljstvo što je na čelu banke koja je po mnogo toga netipična, drugačija te u svemu što čini usmjerena da obezbijedi bolje usluge za svoje klijente, na svim tržištima na kojima posluje.

„Naše i aktivnosti našeg lokalnog tima, koji je omogućio da budemo izvrsni i postanemo prepoznatljivi na crnogorskom tržištu, su usmjerene na dalje snaženje tržišne pozicije, jačanje digitalne ponude i dodatno povećanje efikasnosti poslovanja“, kazao je Juranek.

Addiko banka svoj uspjeh temelji na strategiji jasne i direktne komunikacije sa klijentima, uz pojednostavljene procese, troškovnu efikasnost i digitalni pristup poslovanju.

„Banka će nastaviti da i dalje unapređuje svoju ponudu i alternativna rješenja za nove proizvode i usluge, ne oslanjajući se samo na tradicionalne kanale prodaje, već i na digitalne inovacije koje postaju budućnost bankarskog sistema“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Crna Gora kohezioni faktor Zapadnog Balkana

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je faktor stabilnosti i pouzdana saveznica Sjedinjenim Američkim Državama...