fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOtvoren program obuke za unutrašnje revizore

Otvoren program obuke za unutrašnje revizore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uređen javni sektor kao, prevashodno, servis građana i privrede, pretpostavka je nesmetanog funkcionisanja društva u cjelini, ocijenio je ministar finansija, Aleksandar Damjanović.

On je, prilikom svečanog obilježavanja početka realizacije novog ciklusa Programa obuke za unutrašnje revizore u javnom sektoru, iskazao punu podršku kontinuiranom profesionalnom usavršavanju u izuzetno osjetljivoj i kompleksnoj oblasti, kakva je unutrašnja revizija, a koje je omogućeno programom koji je rezultat zajedničkih napora Ministarstva finansija i Uprave za ljudske resurse.

Damjanović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, ocijenio da Program, koji se tradicionalno uspješno relazuje, daje ozbiljne iskorake u usavršavanju i funkcionisanju ove značajne oblasti, koja doprinosi transparentnosti u praćenju novčanih tokova i potrošnje javnih sredstava, a gdje su pomaci prepoznati, ne samo unutar javnog sektora, već i šire.

O tome, kako je dodao, svjedoče i potvrde u posljednjim izvještajima Svjetske banke i SIGMA-e.

Damjanović je poručio da će institucija kojom rukovodi imati sluha i podržati sve ideje koje će doprinijeti mogućnosti da javni sektor bude konkurentniji privatnom i obrazuje najkvalitetniji kadar u oblasti interne revizije.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo kroz određene zakonske procedure radi na popravljanju materijalnog statusa, odnosno uvećanju zarada za ovu značajnu struku.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije