fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOpredijeljeno 400 hiljada EUR za podsticajne mjere u turizmu

Opredijeljeno 400 hiljada EUR za podsticajne mjere u turizmu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Program podsticajnih mjera u oblasti turizma za ovu godinu, kojim je opredijeljeno 400 hiljada EUR kroz četiri mjere podrške.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja saopšteno je da je cilj usvojenog Programa obogaćivanje i unapređenje kvaliteta turističke ponude uz poboljšanje marketing aktivnosti kako bi se privukli turisti sa novih emitivnih tržišta, a u pravcu generisanja većih prihoda u turizmu, produženja turističke sezone, povećanja stepena zauzetosti smještajnih kapaciteta, potrošnje i zaposlenosti.

Program uključuje četiri mjere podrške radi obezbjeđivanja visokokvalitetnog turizma u skladu sa strateškim dokumentima.

Iz Ministarstva su naveli da se prva mjera odnosi na organizovanje manifestacija/festivala za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 140 hiljada EUR.

“Druga mjera se odnosi na unapređenje kvaliteta usluga i ponude u kampovima za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 50 hiljada EUR. Mjera tri se odnosi na unapređenje ponude i podizanje kvaliteta usluga u ruralnom turizmu za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 60 hiljada EUR“, precizira se u saopštenju.

Mjera četiri se odnosi na razvoj inovativnih turističkih proizvoda i usluga koji obogaćuju turističku ponudu u ruralnom, kulturnom, zdravstvenom, sportskom i drugim vidovima turizma za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 150 hiljada EUR.

Sredstva za podsticajne mjere dodjeljuju se putem javnih poziva koje će uskoro raspisati Ministarstvo ekonomskog razvoja. Javni pozivi će sadržati sve informacije koje se odnose na načine prijave, potencijalne korisnike sredstava, ali i uslove pod kojima će svaka od mjera biti realizovana.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...