fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOmogućiti dostojanstven rad za sve

Omogućiti dostojanstven rad za sve

Podgorica, (MINA) – Zadatak svih demokratskih država je da obezbijede stabilnost i sigurnost radnog mjesta i produktivan radni odnos, kako bi bio omogućen dostojanstven rad za sve, kazao je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.

On je na međunarodnoj koferenciji rada u Ženevi, rekao da se Crna Gora, kao članica Međunarodne organizacije rada i u skladu sa ustavom te važne organizacije Ujedinjenih nacija (UN), obavezala da promoviše i sprovodi principe koji garantuju slobodu udruživanja, pravo na kolektivno pregovaranje, eliminaciju svih oblika prinudnog i prisilnog rada, sprječavanje dječjeg rada.

„Pred Međunarodnom organizacijom rada (MOR) je, kao nikada do sada, odgovoran zadatak da doprinese ispunjenju osnovnog cilja, uspostavi univerzalnog i dugotrajnog mira, koji se može postići jedino ukoliko je zasnovan na socijalnoj pravdi, sigurnosti i ljudskom dostojanstvu“, naveo je Purišić.

U tom smislu, kako je dodao, zadatak svih demokratskih država je da obezbijede stabilnost i sigurnost radnog mjesta, produktivan radni odnos, kako bi se omogućio dostojanstveni rad za sve. 

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Putevi

Putevi suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, kazali su...