fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdović: Nastavićemo da se borimo za društvo jednakih šansi za sve

Odović: Nastavićemo da se borimo za društvo jednakih šansi za sve

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će nastaviti da se bori za društvo jednakih šansi za sve jačanjem Crne Gore ali i pozicije radnika, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Janko Odović.

On je, povodom Međunarodnog dana rada, kazao da samo ekonomski jako društvo sa radnicima koji mogu dostojanstveno da žive od svog rada može da osigura pravdu.

“Iako je prethodni period obilježio pad svjetske ekonomije usled pandemije mi smo sve snage usmjerili da naša zemlja bude ona u kojoj je pravda moguća. 135 godina nakon izlaska radnika u Čikagu u na ulice mi nastavljamo njihovu borbu i suočavamo se sa novim izazovima”, napisao je Odović na svom Twitter nalogu.

Vlada je, kako je naveo, proglasila ovu godinu za godinu socijalne pravde, a to su pokazali i povećanjem minimalne cijene rada sa 222 EUR na 250 EUR kao i dogovorenim moratorijumom za sve radnike bez plate.

“Dostojanstven život svakog građanina, obračun sa nezaposlenošću i bolji životni standard! U godini početka socijalne pravde u Crnoj Gori – na tom putu imamo saveznike: radnike i privredu. Zajedno do više zadovoljstva i razloga za slavlje, nakon 30 godina bogaćenja jednog sloja društva”, zaključio je Odović.

Najčitanije