fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdbor direktora pokušava da dobije na vremenu

Odbor direktora pokušava da dobije na vremenu

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG), svjesnim izbjegavanjem zakazivanja legitimne Skupštine akcionara, pokušava da dobije na vremenu, saopštili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Iz Opštinskog odbora (OO) SNP Nikšić su kazali da je novi menadžment dužan da što prije napravi analizu rada tog Odbora direktora i procesuira sve što je urađeno mimo zakona.

„Očito je da Odbor direktora pokušava da dobije na vremenu i to svjesnim izbjegavanjem zakazivanja legitimne Skupštine akcionara, pa se smjene direktora odlažu za postizborni period. Dobro znamo da se ovaj pojam ‘postizborni’ odnosi na lokalne izbore u Nikšiću, koji će srušiti dosadašnji korumpirani i mahinatorski sistem upravljanja javnim firmama“, navodi se u saopštenju SNP-a.

Privredni sud prihvatio je u utorak predlog Odbora direktora EPCG i zabranio održavanje Skupštine akcionara koju je Vlada kao većinski akcionar zakazala za četvrtak.

Jedine tačke dnevnog reda te Skupštine bile su smjena postojećih članova Borda direktora i izbor novih.

Sud je odlukom obavezao Vladu da u najmanje dva štampana medija objavi obavještenje kojom se ta Skupština akcionara otkazuje.

„Ovdje se može govoriti i o pravnom nasilju nad legitimnim vlasnicima EPCG, što je presedan u funkcionisanju akcionarskih društava. Zato smatramo da svi učesnici ove podle, a prozirne igre, moraju snositi konsekvence, prije svih predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić“, kazali su iz SNP-a.

Iz SNP-a su naveli da su svi aktuelni događaji vezani za politički život u Crnoj Gori, istovremeno i ekonomski, i sada jedan za drugim izlaze na vidjelo uoči nikšićkih lokalnih izbora.

„To je savršeno pokazao i Jovanić. Sudske odluke ne podliježu komentarisanju, ali kada ruše ugled ovako visoke instance, moramo ukazati na zloupotrebu“, zaključili su iz SNP-a.

Najčitanije