fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOčekuju više potencijalnih korisnika

Očekuju više potencijalnih korisnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici podgoričke kompanije Eficom očekuju da će kroz projekat NLB banke, Okvir pomoći, lakše prevazići posljedice krize izazvane epidemijom koronavirusa i doći do većeg broja potencijalnih korisnika.

Iz Eficoma koji se, između ostalog, bavi projektovanjem i ugradnjom fotonaponskih sistema po sistemu „ključ u ruke“, kazali su da su zahvalni NLB banci što ih je prepoznala i uvrstila među firme za Okvir pomoći.

U kompaniji vjeruju da će doći do većeg broja kontakata – potencijalnih korisnika i ostvariti bolje rezultate zahvaljujući marketinškoj kampanji.

Predstavnik kompanije, Miloš Zarubica, koji obavlja komercijalne i poslove marketinga, kazao je agenciji Mediabiro da će vidljivost firme Eficom biti još veća.

„Bilbordi su već istaknuti u nekim gradovima i vjerujem da će doći do novih kontakata i korisnika u narednom periodu“, rekao je Zarubica.

Firma Eficom klijent je NLB banke od osnivanja i zadovoljni su saradnjom.

„S obzirom na veličinu kompanije, nijesmo koristili pretjerano veliki broj usluga osim standardnih – strani i domaći platni promet i izdavanje bankarskih garancija prilikom učešća na tenderima“, saopštio je Zarubica.

Kroz projekat Okvir Pomoći, koji se realizuje u saradnji sa kompanijom Visa i medijskim partnerima Vijestima i Metropolis Media, NLB banka nastoji da pomogne mikro i malim preduzećima da lakše prevaziđu posljedice krize izazvane epidemijom koronavirusa.

Putem tog projekta, 24 odabrana mikro i mala preduzeća ostvarila su pravo na besplatnu reklamnu podršku, besplatnu članarinu za NLB Visa biznis karticu i Start paket na šest mjeseci, kao i na besplatnu implementaciju NLB E-commerce servisa i tehničku podršku za pokretanje online prodavnice.

Zarubica je kazao da pandemija koronavirusa nije umnogome poremetila rad Eficoma, s obzirom na to da je 2019. bila prva poslovna godina.

Prema njegovim riječima, nove okolnosti ugrozile su očekivani rast kompanije, jer se zbog krize ljudi teže odlučuju na investicije.

Kada je riječ o poslovnom modelu, Zarubica je objasnio da tokom pandemije nije došlo do bitnijih izmjena u poslovanju kompanije.

„Bio nam je otežan ponekad i onemogućen pristup do korisnika, ali sam poslovni model nije značajnije poremećen“, naveo je Zarubica.

U fokusu Eficoma je isporuka naprednih tehnologija sa ciljem postizanja veće energetske efikasnosti, uz upotrebu obnovljive energije gdje god je ona dostupna i potrebna.

Pored projektovanja i ugradnje fotonaponskih sistema, Eficom klijentima pomaže i u pratećim procesima za realizaciju i funkcionisanje jednog fotonaponskog sistema.

Solarna energija postaje aktuelna u Crnoj Gori kroz najavljene projekte Eko-fonda, Elektroprivrede (EPCG) i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). Izmjene zakona koji tretiraju fotonaponske sisteme iz prošle godine trebalo bi značajno da olakšaju i ubrzaju proceduru priključenja na distributivni sistem.

Domaćinstvima, preduzetnicima, poljoprivrednim gazdinstvima i cjelokupnoj privredi na raspolaganju su brojne subvencije ukoliko se odluče da instaliranjem fotonaponskih sistema proizvode električnu energiju za sopstvene potrebe i na taj način eliminišu stavku “račun za struju“ u svom mjesečnom budžetu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije