fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOčekuju nastavak dobre saradnje

Očekuju nastavak dobre saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo saobraćaja i pomorstva i Unija pomoraca Crne Gore imaju dobru saradnju, ocijenio je resorni ministar Filip Radulović i dodao da očekuje da će se ona nastaviti i u narednom periodu.

Predstavnici Unije pomoraca Crne Gore iskazali su na sastanku sa Radulovićem očekivanja koja imaju od crnogorske pomorske administracije, posebno u dijelu otklanjanja određenih nedostataka utvrđenih nakon EMSA inspekcije.

Radulović je razgovarao sa članovima Upravnog odbora Unije pomoraca Crne Gore, kao najbrojnijom i najznačajnijom nevladinom organizacijom (NVO) u tom sektoru, koja okuplja više od 500 pomoraca.

Takođe, iz Unije su podsjetili na značaj digitalizacije u lučkim kapetanijama, kako bi se i administraciji i pomorcima olakšala komunikacija i saradnja, odnosno da bi se pojednostavili predmetni postupci.

Sagovornici su se usaglasili da je u dalje procese neophodno uključiti i Ministarstvo prosvjete, te će Ministarstvo saobraćaja i pomorstva inicirati, u najkraćem roku, zajednički sastanak sa kolegama nadležnim za prosvjetu.

Radulović je upoznao sagovornike da je počela procedura formiranja Koordinacionog tijela za pomorce koje će na interresornoj osnovi analizirati postojeće stanje i predložiti set razvojnih mjera koje će, sve zajedno, imati za cilj unapređenje radno-pravnog statusa pomoraca.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Od danas novi ciklus akcije Podijelimo teret

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Elektroprivreda (EPCG) danas pokreće 12. ciklus akcije Podijelimo teret, kako bi...