fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOčekuje se pojeftinjenje dizela i lož ulja

Očekuje se pojeftinjenje dizela i lož ulja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dizel i lož ulje od ponoći bi trebalo da pojeftine po jedan cent, dok bi cijena eurosupera 95 i 98 u narednih 15 dana trebalo da ostane nepromijenjena, saznaju nezvanično Dnevne novine.

To znači da će litar eurodizela u narednih 15 dana koštati 1,2 EUR, a lož ulja 1,18 EUR, dok će eurosuper 95 i 98 ostati na 1,38 EUR, odnosno 1,42 EUR.

List podsjeća da građani Crne Gore litar eurosupera i dalje plaćaju više od prosjeka u regionu, dok je eurodizel na nivou prosječne regionalne vrijednosti.

Posljednjih mjeseci u Crnoj Gori se vodi polemika oko poskupljenja cijena i goriva i toga da li država može da utiče na iste.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija kazali su da ne mogu uticati na cijene nafte na svjetskim tržištima, koje rastu posljednjih mjeseci.

Oni su dodali da je u pripremi zakon koji se odnosi na tu problematiku, te da očekuju da će situacija biti povoljnija kada budu imali strateške rezerve naftnih derivata, odnosno da će u tom slučaju cijene goriva biti stabilnije u dužem vremenskom periodu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije