fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObjavili više javnih poziva u okviru Agrobudžeta

Objavili više javnih poziva u okviru Agrobudžeta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je više javnih poziva za podršku poljoprivrednim proizvođačima u okviru ovogodišnjeg Agrobudžeta.

Ministarstvo je na svom sajtu objavilo javne pozive za uvođenje, sertifikaciju i resertifikaciju sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane, kao i za dodjelu sredstava podrške investicijama u adaptaciju planinskih katuna.

U sektoru ribarstva, objavljeni su pozivi za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora slatkovodne akvakulture i marikulture, kao i za predaju zahtjeva za direktna plaćanja u tim oblastima.

Dodjeljuju se i sredstava podsticaja za modernizaciju profesionalne ribolovne flote u malom i velikom privrednom ribolovu, kao i za ulov pelagičnih resursa i demerzalnih, ribolovnim alatom kočom.

Poljoprivrednici se mogu prijaviti i na javne pozive za odabir kontrolnih, sertifikacionih tijela za organsku proizvodnju i šeme kvaliteta, kao i za dodjelu sredstava podrške za dostizanje standarda dobrobiti životinja u stočarstvu.

Dodjeljuju se i sredstava podrške upravljanju otpadom u stočarskoj proizvodnji, kao i za nabavku priplodnih grla u čistoj rasi. Objavljen je i javni poziv za dodjelu podrške uvođenju inovacija u sektor poljoprivrede.

Daje se i podrška pokretanju poslovanja mladih poljoprivrednika za ovu godinu.

U sektoru pčelarstva, objavljeni su javni pozivi za odabir odgajivača pčelinjih matica. Pored toga, dodjeljuju se i sredstva podsticaja za nabavku voska za organsku i konvencionalnu proizvodnju meda, kao i pčelarske opreme za transport pčelinjih društava.

Poljoprivrednici se mogu prijaviti i za dodjelu sredstava podrške za nabavku košnica, dijelova košnice, pčelarskog pribora i opreme i električne ograde (čobanica).

Objavljen je i javni poziv za dobavljače zainteresovane za učešće u Programu besplatne distribucije voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda u školama za školsku 2023/2024 godinu.

Svi javni pozivi, sa detaljnijim informacijama i rokovima prijave, objavljeni su na sajtu Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije