fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNTO osvojila prestižnu međunarodnu nagradu za aktivni turizam u Madridu

NTO osvojila prestižnu međunarodnu nagradu za aktivni turizam u Madridu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) osvojila je prestižu međunarodnu nagradu za aktivni turizam na Međunarodnom sajmu turizma u Madridu (FITUR).

Iz NTO je saopšteno da nagrada za aktivni turizam ima za cilj promociju i podršku turističkim proizvodima koji nude jedinstvena iskustva, uz poštovanje održivog razvoja i zaštitu prirode, organizovanu od FITUR-a i časopisa AireLibre.

“Od 56 prijavljenih predloga, žiri je ocijenio kriterijume kao što su inovativnost proizvoda, njegov doprinos održivom turističkom razvoju u ekonomskom, ekološkom i socijalnom aspektu, te kvalitet imidža i marketinških elemenata vezanih za proizvod”, navodi se u saopštenju.

NTO je dobitnik nagrade u međunarodnoj kategoriji, Pogled na divlju lepotu Crne Gore: Katunski putevi.

“Ova turistička staza vodi kroz netaknute prirodne ljepote Crne Gore, prolazeći kroz planinske predjele i tradicionalna sela poznata po katunima. Posjetioci mogu uživati u aktivnostima na otvorenom poput planinarenja, vožnje bicikla i posmatranja prirode, dok otkrivaju crnogorsku kulturu i tradiciju”, rekli su iz NTO.

Žiri FITUR-a posebno je istakao inovativnost projekta, njegovu sposobnost da doprinese održivom razvoju turizma, te pozitivan ekonomski, ekološki i društveni uticaj na lokalnu zajednicu. Katunski putevi predstavljaju pravi primjer integracije održivog turizma sa prirodnim resursima, ističući Crnu Goru kao destinaciju za avanturiste i ljubitelje prirode.

Dodijeljene su nagrade za najbolji štand, nagrade za održivi štand, nagrade za aktivni turizam, kao i nagrada Tribuna FITUR-Jorge Vila Fradera.

Događaj je okupio brojne visoke predstavnike institucija i profesionalce iz oblasti turizma kao što su izvršna direktorica UN Tourism, Natalia Bayona, generalna direktorica turističkih politika u Sekretarijatu za turizam Španije, Ana Muñoz Llabrés, predsjednik Iberie i Organizacionog komiteta FITUR-a, Marco Sansavini, izvršni potpredsjednik Ifema Madrid, Daniel Martínez, generalna direktorica poslovanja Ifema Madrid, Arancha Priede, predstavnici nagrađenih destinacija i kompanija.

Izvršni potpredsjednik Ifema Madrid, Daniel Martínez, rekao je da te nagrade ističu značajan doprinos svih aktera koji rade na jačanju sektora i podsticanju turističkog poslovanja.

“One su priznanje institucijama, kompanijama i profesionalcima koji su inspiracija za svoje uspješno delovanje u promociji i projekciji turizma, i primjer volje, truda i entuzijazma koji karakterišu snažan i konkurentan sektor, koji svake godine pravi od Međunarodnog sajma turizma najbolju globalnu poslovnu platformu”, naveo je Martinez.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije