fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNTO domaćin ukrajinskoj televizijskoj ekipi

NTO domaćin ukrajinskoj televizijskoj ekipi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) će, u okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Ukrajine, biti domaćin novinskoj ekipi televizijskog kanala 1+1, koja do subote boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

Iz NTO su kazali da je riječ o najgledanijoj ukrajinskoj televiziji, na kojoj će, u okviru jutarnjeg programa, u rubrici Doručak sa 1+1, biti emitovane četiri reportaže o Crnoj Gori.

Oni su objasnili da je ta rubrika jutarnjeg programa usmjerena na publiku stariju od 25 godina i da stavlja fokus na tradiciju, kulturu, autentičnost podneblja, prirodu i sportske aktivnosti.

Iz NTO su najavili da će prva od četiri reportaže koje se snimaju u Crnoj Gori biti premijerno prikazana 26. oktobra.

Kadrovi za emisiju snimaju se u Herceg Novom, Kotoru, Tivtu, Plužinama, Žabljaku, Mojkovcu, Cetinju i Nacionalnom parku (NP) Skadarsko jezero.

“S obzirom na veliku zainteresovanost turoperatora i turista sa ukrajinskog tržišta za putovanje u Crnu Goru, očekuje se da će studijska posjeta doprinijeti boljoj percepciji i imidžu Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije u Ukrajini”, navodi se u saopštenju NTO.

Oni su kazali da su tokom studijskog putovanja, pored snimanja atraktivnih turističkih lokaliteta, novinari imali priliku da se oprobaju u spremanju tradicionalnih crnogorskih jela, kao i da se kroz muziku, ples i pravljenje domaćih suvenira upoznaju sa običajima u Crnoj Gori.

Iz NTO su najavili da će u drugom dijelu posjete za predstavnike televizije 1+1 biti organizovane aktivnosti poput zip line-a, raftinga i vožnje električnih bicikala, kako bi gledaocima, kroz reportaže, predstavili i ponudu koja se odnosi na aktivni odmor u prirodi.

Studijska posjeta predstavnika ukrajinske televizije realizuje se uz podršku Ambasade Crne Gore u Ukrajini i jednog od najznačajnijih ukrajinskih turoperatora Alf tour, kao i lokalnih turističkih organizacija (TO) Herceg Novog, Kotora, Tivta i Cetinja i crnogorske turističke privrede.

Najčitanije