fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeNove prilike za veće prisustvo investicija iz UAE i Indije

Nove prilike za veće prisustvo investicija iz UAE i Indije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Jačanje veza i saradnje u cilju većeg prisustva investicija iz Indije i Ujedinjeih Arapskih Emirata (UAE) bile su teme razgovora crnogorskog predjednika Jakova Milatovića sa najvišim državnicima iz tih zemalja.

Milatović se na otvaranju samita Ujedinjenih nacija COP28 UAE u Dubaiju susreo sa generalnim sekretarom UN-a, Antoniom Guterresom i predsjednikom UAE, Mohamedom Bin Zayedom.

“Ujedinjeni u odlučnosti da stvaramo put ka održivoj budućnosti”, napisao je Milatović na svom profilu na mreži X.

On je naveo da mu je bilo zadovoljstvo susresti se sa potpredsjednikom, premijerom UAE i vladarom Dubaija, Mohammedom bin Rashidom Al Maktoumom i u prijateljskoj atmosferi razgovarati sa krunskim princem Khaledom bin Mohamedom bin Zayedom Al Nahyanom.

“Srdačni razgovori koji otvaraju vrata novim prilikama i većem prisustvu investicija iz UAE u Crnoj Gori”, rekao je Milatović.

On je ocijenio da je to korak naprijed ka jačanju prijateljstva i dugoročne saradnje.

Milatović je naveo da mu je bilo zadovoljstvo da se sretne sa premijerom Indije, Narendrom Modijem na samitu COP28 UAE.

“Sa Indijom nas povezuje tradicionalno prijateljstvo koje datira iz perioda bivše Jugoslavije. Razgovarali smo o jačanju veza na najvišem nivou, kao i o modalitetima jačanja saradnje u oblasti ekonomije u cilju većeg prisustva investicija iz Indije”, kazao je Milatović.

On je naveo da su takođe, istakli važnost zajedničke odgovornosti u suočavanju sa izazovima koji se tiču klimatskih promjena te razmatrali konkretne korake ka održivijoj budućnosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije