fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNova izvršna vlast pokazala da je Vlada kontinuiteta

Nova izvršna vlast pokazala da je Vlada kontinuiteta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Najava nove izvršne vlasti o rasprodaji Aerodroma Crne Gore još je jedan dokaz da je to Vlada kontinuiteta, koja dosljedno slijedi nakaradnu ekonomsku politiku Demokratske partije socijalista (DPS), ocijenili su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

„Nakon odluke o zaduženju, koju su po sopstvenom priznanju donijeli u tajnosti, otuđenje Aerodroma koje se definitivno priprema pokazuje nam već sada sve domete ekspertske Vlade od koje će koristi očigledno najmanje imati građani Crne Gore“, naveo je u saopštenju član Predsjedništva i portparol SDP-a, Mirko Stanić.

On je pitao kako drugačije tumačiti objavu premijera Zdravka Krivokapića i ministra finansija i socijalnog staranja, Milojka Spajića, o tome da su državu zadužili 750 miliona EUR kroz tajni dil.

„Da li je ovome potreban poseban komentar sem da se radi o prvorazrednom skandalu već na startu rada nove Vlade“, pitao je Stanić.

Prema njegovim riječima, vidi se da “reformski” dometi nove Vlade ne sežu dalje od dosadašnje ekonomske politike, a da je transparentnost rada još i na nižem nivou u odnosu na ovo što smo imali do sada.

„Na kraju Krivokapić je i najavio u svom ekspozeu kontinuitet ekonomske politke pa nije jasno u čemu se sastoje promjene koje je nova parlamentarna većina obećala građanima“, rekao je Stanić.

Nova Vlada politikom rasprodaje, a posebno Aerodroma, kako tvrdi Stanić, želi da profit i novac svih građana stavi u džep nekih vjerovatno njima bliskih investitora.

„Novoj Vladi poručujemo da će se SDP žestoko boriti protiv rasprodaje Aerodroma kao i svih drugih strateških monopolskih dobara države Crne Gore, kao i besomucnog zaduživanja koje treba da optereti buduće generacije i odvede Crnu Goru u dužničko ropstvo“, zaključio je Stanić.

Najčitanije