fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNKT da razmotri restrikcije ugostiteljima

NKT da razmotri restrikcije ugostiteljima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) da što prije organizuje razgovore sa predstavnicima ugostiteljske i turističke djelatnosti i razmotri restrikcije nametnute ugostiteljima.

Iz SNP-a su pozvali NKT da što prije organizuje razgovore sa ugostiteljima, odnosno da sasluša mišljenja velikog broja zaposlenih u tim sektorima i njihovih porodica.

„Apelujemo na NKT da još jednom razmotri restrikcije koje je nametnulo ugostiteljima i time dovelo u pitanje opstanak njihovog biznisa. Cilj tih razgovora mora biti usvajanje rješenja koja će predstavljati optimalnu mjeru između trenutnog zdravstvenog rizika nastalog zbog pandemije koronavirusa i potreba predstavnika ovih sektora“, navodi se u saopštenju.

U SNP-u su rekli da se ovih dana ugostitelji širom Crne Gore, zbog mjera NKT-a, žale na drastično smanjenje prihoda, što za posljedicu može imati i otpuštanje radnika. To je, naravno, scenario koji u izuzetno složenoj ekonomskoj situaciji nikome ne treba.

„Smatramo da, iako određene mjere treba da postoje i da se poštuju, one ne mogu važiti samo za ugostitelje, dok tržni centri, super marketi, prodavnice, butici, teretane, građevinske firme i ostali objekti rade bez ograničenja“, rekli su predstavnici SNP-a.

Oni su kazali da se postavlja pitanje koliko je svrsishodno ograničavanje broja gostiju u lokalima kada se često dešava da je u parkovima i drugim mjestima mnogo veći broj građana na okupu.

„Takođe, diskutabilna je i zabrana da na primjer četvoročlana porodica ne može sjesti za isti sto, a mogu da se voze taksijem, autobusom, da idu u prodavnicu i zajedno borave u kući“, dodaje se u saopštenju.

U SNP-u smatraju da zajednički cilj mora biti poboljšanje epidemiološke situacije, ali i očuvanje svakog radnog mjesta kojima se raspolaže, jer predstojeći period donosi ozbiljne izazove za ekonomiju Crne Gore.

Najčitanije