fbpx
NaslovnicaGlavna vijestNišić: Socijalni dijalog nikad jači

Nišić: Socijalni dijalog nikad jači

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarka rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga, Naida Nišić, poručila je da je socijalni dijalog u Crnoj Gori nikad jači.

Ona je reagovala na navode crnogorskog predsjednika, Jakova Milatovića, da je socijalni dijalog u Crnoj Gori urušen.

“Pošto Milatović svakodnevno izlazi iz svojih Ustavom i zakonom datih ovlašćenja, bazirajući svoje djelovanje na isključivo ličnom nezadovoljstvu zbog rezultata i rada umjesto puke priče, koju predsjednik države najviše zagovara, podsjetili bismo ga na par stvari”, navela je Nišić u reagovanju.

Ona je kazala da je Socijalni savjet od ukupno 24 člana, na sjednici u ponedjeljak, glasao sa 22 glasa, od čega 17 za, četiri protiv i jedan uzdržani.

“Ne vidim kako je i u kojoj mjeri urušen dijalog. Izgleda da je, prema Milatovićevoj matematici sujete, 17 manje od pet”, navela je Nišić.

Ona je poručila da jednoumlje nije dobro, tako da i poneki glas protiv predstavlja dodatnu vrijednost svake odluke u demokratskim društvima.

“Radi informisanja građana, u posljednjih par mjeseci je održano više sjednica i sastanaka, nego u prethodnih par godina. Jačamo socijalni dijalog i donosimo mjere u interesu građana, privrede i države Crne Gore”, zaključila je Nišić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije