fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNeophodno više truda za unapređenje privredne saradnje

Neophodno više truda za unapređenje privredne saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Privredna saradnja Crne Gore i Kipra do sada je bila iznenađujuće skromna, zbog čega je u budućem periodu neophodno pokazati više truda, saopštio je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić.

“Crna Gora želi da svoju ekonomiju bezrezervno prilagodi životnoj sredini“, rekao je Krivokapić na sastanku sa novoimenovanim, nerezidentnim ambasadorom Kipra, Dimitriosom A. Teofilaktuom.

Krivokapić se zahvalio na podršci koju je Kipar pružao Crnoj Gori na njenom dosadašnjem evropskom integrativnom putu, ističući da postoje svi potrebni uslovi da dođe do inteziviranja političkog dijaloga na visokom i najvišem diplomatskom nivou, kao i daljeg razvoja ekonomskih odnosa u svim oblastima.

“U vremenu možda i pretjeranog materijalizma, odnos prema duhovnosti u našim državama nije izgubio na snazi. Mi jesmo mali, ali imamo zajednički osjećaj da treba da budemo dostojanstveni i veliki”, rekao je Krivokapić.

Teofilaktu je saopštio da ga raduje što je počeo diplomatsku misiju u državi čiji građani baštine slične vrijednosti, te da ima za cilj da unaprijedi partnerske odnose dvije prijateljske države.

“Radujem se saradnji sa vašom Vladom kako bi unapređivali dobre postojeće odnose. Zasigurno, imamo prostora da inteziviramo saradnju u oblasti turizma, ali i za investiranje i u druge, ekonomski održive projekte”, poručio je Teofilaktu.

On je naveo da će dalja ekspertska i diplomatska podrška Kipra Crnoj Gori u toku pristupnih pregovora biti nesumnjiva i da se nada da će Crna Gora postati sljedeća članica EU u najskorijoj budućnosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije