fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNeophodne niže cijene zakupa za održivije tržište

Neophodne niže cijene zakupa za održivije tržište

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Cijene zakupa tezgi na pijacama trebalo bi da budu niže, jer utiču na konačnu cijenu poljoprivrednih proizvoda koji se na njima prodaju, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Iz tog Vladinog resora su kazali da je njihov stav da iznos zakupa može biti znatno niži, jer snažno utiče na konačnu cijenu poljoprivrednih proizvoda i broj domaćih proizvođača koji plasiraju robu na pijacama.

“U tom pravcu ćemo nadležnim institucijama u narednom periodu dati niz predloga u cilju rješavanja izazova sa kojima se suočavaju naši poljoprivredni proizvođači“, poručili su iz Ministarstva.

Resorni ministar Vladimir Joković je, u cilju sagledavanja situacije i upoznavanja sa plasmanom poljoprivrednih proizvoda, posjetio Stočnu i Veliku pijacu, kao i Tržni centar Gintaš, gdje se obavlja plasman najvećeg dijela poljoprivrednih proizvoda.

Tokom obilaska, Joković je razgovarao sa prodavcima voća, povrća i stoke, koji su saopštili svoje stavove u vezi sa plasmanom i uslovima u kojima obavljaju trgovinu.

Zakupci tezgi naveli su da je glavni problem cijena zakupa, koja ih prisiljava da poskupljuju proizvode kako bi ostvarili profit, a što rezultira manjom potražnjom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije