fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNe mogu da naplate pravosnažne presude

Ne mogu da naplate pravosnažne presude

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Manjinski akcionari zatvorenog investicionog fonda Eurofond, ne mogu da naplate pravosnažne presude iz prošle godine, jer su preostale vrijedne akcije iz njegovog porfelja u ulcinjskoj Solani i Izboru Bar založene u korist Alpinum banke iz Lihtenštajna, pišu Vijesti.

Iako imaju pravosudnu presudu Privrednog suda još od 2. novembra prošle godine, grupa manjinskih akcionara fonda ne može da ostvari naplatu potraživanja preko izvršitelja, jer su najvrjednije akcije u Izboru i Solani, kako tvrde, “nestale” iz vlasništva ZIF Eurofonda.

Iz ZIF Eurofonda Vijesti nijesu mogle da dobiju zvaničan komentar, a nezvanično je saopšteno da menadžment Euroinvesta, društva koje upravlja fondom, sve preduzuma kako bi u narednih nekoliko mjeseci riješio problem otplate te kredita Alpinum banci iz Lihtenštajna, kao i isplate nezadovoljnih akcionara.

Solana, koja je korisnik preko 13 miliona kvadrata državnog zemljišta u zaleđu Velike plaže u Ulcinju, tuži se sa državom i traži upis vlasništva. Oni su jednom uspjeli i da namjenu zemljišta promijene u građevinsko, ali je ponovo vraćena u proizvodnja soli.

U katastru sada piše da je posljednja promjena obavljena 26. februara ove godine ali nije jasno što je promijenjeno. Solana je i dalje navedena kao korisnik zemljišta, ali se država niti bilo ko drugi ne pominje kao vlasnik.

Izbor je kompanija iz Bara koja ima nekretnine u Baru, Podgorici, Kolašinu i na Cetinju.

Najčitanije