fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNastavak suđenja 30. maja

Nastavak suđenja 30. maja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Suđenje bivšim čelnicima Telekoma Crna Gora, Olegu Obradoviću i Miodragu Ivanoviću, koji su optuženi za zloupotrebu položaja tokom privatizacije kompanije, biće nastavljeno 30. maja.

Ivanović i Obradović su na današnjem ročištu u Višem sudu u Podgorici iznijeli svoju odbranu tokom koje su negirali krivicu i izvršenje krivičnog djela koje im se stavlja na teret.

Sudija Evica Durutović je, nakon iznošenja odbrane optuženih, koje je trajalo više sati, odlučila da se suđenje nastavi 30. maja.

Advokati optuženih, Zoran Piperović i Dragoljub Đukanović, saopštili su da očekuju oslobađajuću presudu za njihove branjenike.

“Ako biste me pitali, kao nekoga ko je u ovom poslu 36 godina, ja vam tvrdim da je danas mogao da se završi glavni pretres i da damo završne riječi. Ovo je sve čisto i ja ne očekujem nikakvu odluku osim oslobađajuću”, rekao je Piperović novinarima ispred suda.

Đukanović je naveo da su Obradović i Ivanović iznijeli odbranu u kojoj su naveli da su sve radili zakonito i da su to obrazložili do kraja.

“Ne sumnjam da će biti donijeta oslobađajuća presuda”, saopštio je Đukanović.

Kada su u pitanju svjedoci, Đukanović je rekao da su oni u najvećem dijelu Mađari i da će ih procesno biti teško saslušati.

Obradović i Ivanović su odgovarali na pitanja odbrane i suda, ali ne i tužioca iz, kako su naveli, principijelnih razloga.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije