fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNaredne sedmice o završnom računu budžeta

Naredne sedmice o završnom računu budžeta

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Odbornici Skupštine Opštine Tivat razmatraće naredne sedmice završni račun budžeta te lokalne samouprave za prošlu godinu, prema kojem su ukupni primici sa prenijetim sredstvima iz prethodne godine iznosili 20,2 miliona EUR ili oko 90 odsto planiranih.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika tivatske Opštine, porez na dohodak fizičkih lica iznosio je 818,97 hiljada EUR, što je 19 odsto više u odnosu na 2018.

„Porez na promet nepokretnosti – ustupljeni prihod, iznosio je 1,69 miliona EUR, a lokalni porezi 6,14 miliona EUR“, navodi se u saopštenju.

Prihodi po osnovu lokalnih administrativnih, komunalnih i ostalih taksi iznosili su 474,33 hiljade EUR, što je 74,7 odsto od prošlogodišnjeg plana.

„Realizacija izdataka u prošloj godini iznosi 17,33 miliona EUR, što predstavlja 77,15 odsto ukupno planiranih. Tekući izdaci su veći 11,84 odsto u odnosu na 2018“, navodi se u saopštenju.

Kapitalni izdaci su ostvareni u iznosu od 8,09 miliona EUR.

Pred tivatskim odbornicima će se naći i izvještaji o radu opštinskih preduzeća za prošlu godinu, kao i odluke o raspodjeli dobiti istih.

Preduzeće Parking servis Tivat je u prošloj godini poslovalo sa ostvarenom dobiti od 255,19 hiljada EUR, uz uočenu tendenciju rasta dobiti iz godine u godinu.

„Iznos od 150 hiljada EUR po odbitku poreza raspoređuje se u budžet Opštine, dok preostali iznos ostaje kao neraspoređena dobit kompanije“, precizira se u saopštenju.

Preduzeće Vodovod i Kanalizacija Tivat je prošlu godinu završilo sa dobiti od 64,9 hiljada EUR, koja se raspoređuje u budžet Opštine.

To preduzeće, kako je objašnjeno, bilježi izuzetan postotak naplate u prošloj godini. Kod domaćinstava ona iznosi 102,9 odsto, a kod privrede 99,9 odsto.

Preduzeće Komunalno Tivat je u prošloj godini poslovalo sa dobiti od skoro sedam hiljada EUR. Dobit zadržava ta kompanija za nabavku jednog teretnog motornog vozila sandučara.

Preduzeće Autobuska stanica Tivat je u prošloj godini ostvarilo dobit od skoro 30 hiljada EUR, koja ostaje kao neraspoređena.

„Usluge Autobuske stanice Tivat je u prošloj godini koristilo 58 prevoznika tokom ljetnjih mjeseci, a 33 u zimskom periodu. Njene usluge je koristilo 66,57 hiljada putnika, što je 13,5 odsto više u odnosu na 2018“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...