fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMugoša: Značajano poskupljenje goriva dodatno ugrožava standard građana

Mugoša: Značajano poskupljenje goriva dodatno ugrožava standard građana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Rast cijena goriva, koji utiče na poskupljenje robe i usluga, predstavlja dodatni udar na ionako slab standard značajnog broja građana, ocijenio je poslanik Socijaldemokrata (SD), Boris Mugoša.

“Ono što veoma brine je i činjenica da rast cijena goriva utiče na poskupljenje robe i usluga, a svjedoci smo da su značajno porasle i cijene životnih namirnica, što sve predstavlja dodatni udar na ionako slab standard značajnog broja građana”, naveo je Mugoša u saopštenju.

On je podsjetio da je od decembra prošle godine bezolovni benzin poskupio 28 centi po litru, a dizel 22 centa, odnosno 22 do 25 odsto. Cijene eurosupera 98 i 95 od decembra su porasle po 28 centi za litar, što je 24 odsto, odnosno 25 odsto, a dizela 22 centa ili 22 odsto.

Mugoša je dodao da je cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje je viša od prosjeka u regionu, ali i od desetak zemalja EU.

“Nakon novog, ko zna kojeg poskupljenja goriva od decembra, nije naodmet podsjetiti šta su partije sadašnje vlasti govorile o poskupljenju goriva dok su bile u opoziciji”, rekao je Mugoša.

On je podsjetio na saopštenja u kojima su svojevremeno opozicioni Građanski pokret URA, Socijalistička narodna partija (SNP) i Demokrate kritikovale Vladu zbog poskupljenja goriva i navodile da je to “udar na građane, zbog čega su potrebni izbori”, da je to “posljedica neodgovorne vlasti” i “da Vlada zbog budžetskih rupa sprječava pravično smanjenje cijena goriva, a nema ni volju, ni znanje da reformiše akciznu politiku kako bi smanjila troškove poslovanja privrede i rasteretila građane”.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cijene nafte bez većih oscilacija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte u utorak su se neznatno promijenile na međunarodnim tržištima,...