fbpx
NaslovnicaMINA BusinessM:tel zabilježio rekordnu dobit od 9,15 miliona EUR

M:tel zabilježio rekordnu dobit od 9,15 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija M:tel prošle godine je zabilježila rekordnu dobit od 9,15 miliona EUR, sedam odsto veću nego 2020. godine, saopštila je izvršna direktorica Tatjana Mandić.

„Činjenica da već sedam godina zaredom bilježimo rast ostvarene neto dobiti najbolje pokazuje zbog čega je M:tel prvi na tržištu telekomunikacija u Crnoj Gori. Ostvarena dobit u prošloj godini iznosila je rekordnih 9,15 miliona EUR i veća je u odnosu na 2020. sedam odsto“, kazala je Mandić.

Ostvareni EBITDA rezultat u prošloj godini iznosio je 34,91 miliona EUR.

„Uspjeli smo da u godini oporavka od pandemije i nastavka globalne krize zabilježimo i rast prihoda koji su iznosili 78,94 miliona EUR. Ostvarena je odlična turistička sezona, sa maksimalnim brojem korisnika i šerom od preko 42 odsto u avgustu prošle godine, što je uslovilo rast prihoda u pripejd segmentu, kao i prihoda od veleprodaje“, navela je Mandić.

Ona je dodala da je M:tel, kao lider na crnogorskom tržištu, prethodnu godinu završio sa 34,32 odsto tržišnog učešća u broju korisnika mobilne telefonije i 37,16 odsto u broju korisnika multimedijalnih usluga.

U prošloj godini je ostvaren rast prihoda i u svim drugim segmentima: postpejdu 12 odsto, broadband internetu 14 odsto i prihodima od multimedijalnih usluga osam odsto.

Iz kompanije su saopštili da su zavidni rezultati ostvareni prije svega brigom o korisnicima. Prema kontakt centru 1600 prošle godine je upućeno preko milion poziva, a u M:tel mrežu preneseno je više od četiri hiljade mobilnih i fiksnih brojeva, što je više nego duplo u odnosu na konkurenciju.

M:tel je u prošloj godini nastavio pružanje usluge univerzalnog servisa na period od pet godina, a prodajna mreža, koju čini 17 poslovnica širom Crne Gore, obogaćena je još jednom lokacijom u Podgorici, na Starom Aerodromu.

“U poslovanju i odnosu sa korisnicima čvrsto se držimo slogana – Imate prijatelje, i svakodnevno se trudimo da obogatimo ponudu najsavremenijim rješenjima, kako bi ispunili očekivanja korisnika i poslovnih partnera. Godinu za nama obilježio je uspješno realizovan projekat interne i eksterne fiskalizacije, koja je bila samo jedna od preko 40 kampanja koje smo imali. Zadovoljstvo biznis korisnika potvrđeno je, pored ostalog, i rezultatom od 38 dobijenih tendera“, kazala je Mandić.

Ona je podsjetila da je od ulaska na crnogorsko tržište kompanija investirala preko 400 miliona EUR u mobilnu i kablovsku mrežu, licence i servise.

„U prošloj godini smo, pored ulaganja u mobilnu i kablovsku infrastrukturu, uložili i u internet servis kroz proširenje kapaciteta što će unaprijediti internet protok preko naše optičke mreže. Na taj način, doprinijeli smo da Crna Gora dostigne nivo država EU u procentu dostupnosti internet servisa u ukunom broju domaćinstava“, saopštila je Mandić.

Ona je dodala da u prilog tome govori i činjenica da je M:tel na aukciji spektra, koju je u decembru organizovala Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP), obnovio dio postojećih frekvencija i obezbijedio najviše dodatnih frekvencija od sva tri telekomunikaciona operatora u Crnoj Gori.

„Dodatni resursi u opsezima će biti iskorišćeni za povećanje kapaciteta LTE mreže u cilju poboljšanja kvaliteta usluge prenosa podataka u mreži”, navela je Mandić.

Kompanija je prošle godine posebnu pažnju posvetila unapređenju kontenta, u domenu sportskog i serijskog sadržaja, i na taj način obezbijedila korisnicima najbolju TV uslugu.

M:tel je prošle godine nastavio podršku projektu Telemedicina i uložio dodatnih pola miliona u njega. Nije izostala ni podrška sporstkih i ekudativnih sadržaja, što kompaniju čini liderom i u dijelu društveno odgovornog poslovanja.

Kroz ulaganja u razvoj digitalnih kanala, M:tel je otišao korak dalje i u prošloj godini zabilježio značajan rast broja digitalno orjentisanih korisnika u okviru M:tel baze, pa je samo korištenje Self Care aplikacije MOJ M:tel poraslo čak 125,8 odsto.

M:tel je, kako su kazali njegovi predstavnici, jedini telekomunikacioni operator koji je u prilog digitalnoj transformaciji crnogorskog društva, otvorio prvi HUB u Crnoj Gori, M:tel Digitalnu fabriku. Preko 150 mladih preduzetnika prošlo je edukaciju iz sfere preduzetništva mentorisanu od svjetskih stručnjaka, a preko hiljadu freelancera iz cijelog svijeta je svoje ideje razvijalo upravo u tom prostoru.

“Ove godine slavimo 15 godina uspješnog poslovanja u Crnoj Gori i pozivamo vas da zajedno nastavimo da rastemo i razvijamo se, jer zna se ko je prvi i ko je pravi prijatelj”, poručila je Mandić.

 

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije