fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMontecargo pustio u pogon remontovanu lokomotivu i 17 vagona

Montecargo pustio u pogon remontovanu lokomotivu i 17 vagona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Državna kompanija Montecargo pustila je danas u pogon remontovanu lokomotivu i 17 vagona, a tom kompozicijom će moći da preveze hiljadu tona robe.

Predsjednik Odbora direktora kompanije, Miroslav Brajović, je na konferenciji za novinare na željezničkoj stanici u Podgorici, na kojoj su prikazana novoremontovana vozna sredstva, kazao da su u tu investiciju uložili preko milion EUR, a novac obezbijedili iz sopstvenih sredstava, prenosi portal Vijesti.

“Prošle godine je remontovana jedna mašina i 78 vagona i oni su u saobraćaju. Ove godine 17 vagona i elektromašina. U iduću nedjelju stiže još 14 vagona, krajem mjeseca 15 i ostalih 128 do avgusta. Ciklus ove godine se završava sa popravkom 207 vagona i tri elektrolokomotive”, poručio je Brajović.

On je kazao da je sa izvršnim direktorom Vladimirom Božovićem po dolasku na funkciju, u aprilu prošle godine, zatekao preduzeće u kolapsu, bankrotu, devastirane vagone i mašine.

“Krivicom dva čovjeka, koji nijesu imali viziju, a još manje iskustvo, dovedeni smo do stečaja. Uradili smo ono što smo morali, krenuli u remont vagona i elektrolokomotiva. Samo prošle godine smo odradili 78 vagona i jednu mašinu smo dobili sa generalne popravke. Završili smo prošlu godinu sa 1,5 miliona EUR investicija”, saopštio je Brajović.

On je dodao da to nije sve.

“Zatekli smo milion EUR duga od prethodnika i to smo izmirili. U 2020. godini imali smo 800 hiljada EUR poreskog duga i izmirili smo ga, kao i sve dugove prema našim radnicima. U aprilu prošle godine, kada je Božović preuzeo firmu Montecargo, prihod je bio 124 hiljade EUR, a ove godine u maju 625 hiljada EUR”, precizirao je Brajović.

On je poručio da danas odgovorno tvrdi da će Montecargo, što se tiče ispravnosti vagona vučnih i lokomotiva, biti prvi u regionu do kraja godine.

“Ako tako ne bude daću ostavku. Naša vozna sredstva biće preko 90 odsto ispravnosti”, kazao je Brajović.

On je dodao da su nova uprava i izvršni direktor, za godinu koliko su u kompaniji, uspjeli da je oporave, pokrenu investicije i privuku nove poslove.

Brajović je podsjetio da su kompaniju naslijedili sa osam miliona EUR akumuliranog gubitka.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sindikat prosvjete, nasilje nad nastavnicima, ministarstvo prosvjete

Danas potpisivanje izmjena GKU za prosvjetare

Podgorica, (MINA) - Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) i Sindikat prosvjete Crne Gore...